Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλεισμός του γυναικείου


Δεν του έφταναν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέχρι τώρα, που ήταν και πολλά, ήρθε τώρα ένα ακόμα για να φροντίσει να "ρίξει" το γυναικείο μπάσκετ ακόμα χαμηλότερα. Η ΕΡΤ πήρε την απόφαση να μην μεταδώσει τους αγώνες της Α1 γυναικών.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί να μεταδίδει κάθε Δευτέρα επιλεκτικά έναν αγώνα του γυναικείου πρωταθλήματος το κρατικό κανάλι Σπορ+, όμως η απουσία προέδρου καθυστερούσε την λήψη μιας τελικής απόφασης. Στο τέλος όμως ήρθε, και φρόντισε να υποτιμήσει ακόμα περισσότερο την αξία και την προσπάθεια των αθλητριών.

Τα σωματεία της Α1 έχουν σκοπό να προβούν σύντομα σε διαβήματα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΡΤ και την ΕΟΚ, λόγω αθέτησης της συμφωνίας.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η απάντηση του Σκουζή


Η εμφάνιση του πλέι-μέικερ του Αρκαδικού Μπάμπη Σκουζή στη σπουδαία νίκη επί των Ίκαρων Σερρών ήταν σπουδαία. Συνέβαλε τα μέγιστα στο οργανωτικό κομμάτι των επιθέσεων της ομάδας του και σκόραρε 8 καθοριστικούς πόντους σε σημείο όπου το παιχνίδι είχε πάρει «φωτιά».

Αλήθεια όμως πίσω από αυτή την εμφάνιση και από την φράση «Ο Μπάμπης επέστρεψε» τι πραγματικά κρύβεται; Ήταν Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009, με τον Αρκαδικό να δίνει σημαντικό αγώνα στις Σέρρες με την τοπική ομάδα των Ίκαρων στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Σε εκείνο το ματς, σε μία ανύποπτη φάση ο Μπάμπης Σκουζής τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Σ' εκείνο τον αγώνα ο Αρκαδικός είχε χάσει με 82-79.

Ο Σκουζής πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει έτοιμος στους αγωνιστικούς χώρους. Αναγκάστηκε να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αρκαδικού και να παραμείνει στην ομάδα. Τα κατάφερε και συνέχισε να εργάζεται σκληρά στην προετοιμασία έτσι ώστε με την έναρξη της σεζόν στην Α2 να καταφέρει να επιστρέψει δυναμικά. Στις πρώτες αγωνιστικές μπορεί να μην είχε καταφέρει να πάρει θέση βασικού αλλά από αγώνα σε αγώνα δούλευε αθόρυβα με σκοπό να φτάσει στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα.

Στον αγώνα με τους Ίκαρους το μάτι του Σκουζή «γυάλιζε» και κανείς δεν γνώριζε ή απλά δεν θυμόταν το γιατί. Με την σημερινή εμφάνιση ο έμπειρος παίκτης του Αρκαδικού πήρε άτυπα την εκδίκησή του και για εκείνη την ήττα τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και για τον σοβαρό τραυματισμό του. Επιστρέφει πλέον δυνατός και «στέλνει» το μήνυμα ότι είναι εδώ και μπορεί πραγματικά να προσφέρει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια της εξαιρετικής έως τώρα πορείας στην Α2.

Φώτης Αλεξόπουλος

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αρκαδικός - Ίκαροι Σερρών 70-69



Αρκαδικός - Ίκαροι Σερρών 70-69
Διαιτητές
: Ανδρικόπουλος - Θεονάς - Πόντας.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-37, 46-49, 70-69.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 8 (2), Τόσιτς 9 (3), Παπαδάκης 2, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 7 (1), Σιζόπουλος 10 (2), Καραδολάμης 5, Μαναβόπουλος 11, Σουρλής 6 (2), Σιβορότκα 3, Τζουγκαράκης 9.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 17 (3), Τότσιος 24 (1), Ιωσηφίδης, Χόχλερ 7 (1), Παβλίσεβιτς, Συμεωνίδης 4, Ασημάκης, Βοϊβατόπουλος 5 (1), Τοπούζης 12.

Ο Αρκαδικός θα υποδεχθεί παιδιά από Σερβία

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τους Ίκαρους Σερρών την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, η διοίκηση του Αρκαδικού δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο έξι παιδιά (πέντε κορίτσια και ένα αγόρι) ηλικίας 8-13 ετών, τα οποία φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες –όπως κάθε χρόνο- από οικογένειες στην Τρίπολη μετά από σχετική πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα παιδιά αυτά, που κουβαλάνε μαζί τους τα «σημάδια» που αφήνει πίσω του ο πόλεμος, θα φιλοξενηθούν όλο το διάστημα των εορτών στην Τρίπολη και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ενώ μόλις επιστρέψουν στη χώρα τους θα έχουν μαζί τους και αρκετά αναμνηστικά της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού.

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού στο Ειδικό Σχολείο

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού στο Ειδικό Σχολείο

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού επισκέφθηκε χθες το Ειδικό Σχολείο δείχνοντας το ευαίσθητο και κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Την αντιπροσωπεία της ομάδας, υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Τερζής, ο οποίος την παρουσίασε στα παιδιά μιλώντας με τα κολακευτικότερα σχόλια για την προσφορά του Αρκαδικού στον κοινωνικό τομέα.

Οι παίκτες του Αρκαδικού μοίρασαν δώρα στα παιδιά, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο μαζί τους και αυτά με τη σειρά τους, τους ανταπέδωσαν λέγοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Μετά την επίσκεψη στο σχολείο ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Αρκαδικού Δημήτρης Ζαμπαθάς δήλωσε « Ήρθαμε σήμερα να δώσουμε μία ξεχωριστή νότα χαράς στα παιδιά και φεύγουμε έχοντας γεμίσει τη ψυχή μας από τη χαρά που μας έδωσαν αυτά τα παιδιά. Πήραμε περισσότερα πράγματα από το ελάχιστο που μπορέσαμε να κάνουμε. Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς να έχουν υγεία αυτά και οι οικογένειές τους, αλλά και γενικότερα σε όλους να ευχηθώ καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα»

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Σμυρνιώτης: «Κρατάμε χαμηλούς τόνους»


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Σμυρνιώτης, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της μεγάλης νίκης της ομάδας της Τρίπολης στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή με 67-66. «Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε» το σχόλιο του Έλληνα κόουτς.

«Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να ευχαριστιόμαστε κάθε παιχνίδι και στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε ταμείο. Δεν θέλω να μιλάμε για άνοδο». Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση με τον Σωκράτη Μαναβόπουλο να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι και να γίνεται ο ήρωας της αναμέτρησης. «Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα επειδή όλοι οι παίκτες έπαιξαν καλά. Χάρη στη συνεισφορά όλων πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη κόντρα στον Ηρακλή».

Πλέον, οι Αρκάδες φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον «Γηραιό» βέβαια να έχει παιχνίδι λιγότερο, αλλά ο προπονητής της ομάδας δεν θέλει να πάρουν τα μυαλά των παικτών του αέρα.
«Δεν πάμε για άνοδο, αλλά πάμε για να παίζουμε όσον το δυνατόν καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Η προσπάθεια που καταβάλουν κάθε αγωνιστική τα παιδιά της ομάδας μου είναι συγκινητική. Αν κάτι λείπει από την ομάδα μου είναι η εμπειρία και το πώς θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε τόσο σημαντικές νίκες».

Ο Αρκαδικός ηττήθηκε εντός έδρας από την Ολυμπιάδα Πατρών, νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή και αυτό που θέλει ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι «να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα. Θέλω να κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Δεν έχουμε στόχο να ανέβουμε, αλλά να κάνουμε πρωταθλητισμό.
Διαχειριστήκαμε σωστά την ήττα από την Ολυμπιάδα και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 22,8 και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συνέχεια».

Την επόμενη αγωνιστική ο Αρκαδικός υποδέχεται τους Ίκαρους Σερρών με τον προπονητή της ομάδας να περιμένει και πάλι αρκετό κόσμο στο γήπεδο. «Ο κόσμο έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Παρότι στο ματς με τον Ολυμπιάδα χάσαμε, μας χειροκρότησαν στο τέλος και αυτό είναι το πιο σημαντικό αφού ο κόσμος δείχνει πως καταλαβαίνει την προσπάθεια που κάνουμε».

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μεγάλο διπλό στο Ιβανώφειο


Ο Αρκαδικός έσπασε το αήττητο του Ηρακλή και πλέον βλέπει ακόμα και άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη επικράτησε του «Γηραιού» με 67-66 στην παράταση.

Ο Αρκαδικός είχε δυο φορές την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, αλλά αρχικά ο Τσαμάτος έκοψε τον Καραδολάμη σε προσπάθεια για τρίποντο 8,6’’ πριν το τέλος, αλλά ο Μπούτσι έκανε λάθος στην επαναφορά και οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι την ευκαιρία να πάρουν το ματς με τον Καραδολάμη όμως να αστοχεί και πάλι.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο Ηρακλής έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και προηγήθηκε 63-61, αλλά 1’26’’ πριν το τέλος ο Σιζόπουλος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Τρίπολης. Ο Καστλ με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 64-64 και ακολούθησαν άστοχο τρίποντο του Καραδολάμη και του Τσαμάτου. 2’’ πριν το τέλος, ο Σωκράτης Μαναβόπουλος με τρίποντο έκανε το σκορ 64-67, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ακολούθησε αντιαθλητικό φάουλ του Τόσιτς πάνω στον Καστλ και ο Αμερικανός ευστόχησε στις βολές, αστόχησε όμως στο τρίποντο και οι Τριπολιτσιώτες έφυγαν νικητές από το «Ιβανώφειο» αναγκάζοντας τον Ηρακλή στην πρώτη του φετινή νίκη.

Δεκάλεπτα: 12-10, 34-29, 49-39, 58-58, 66-67

Διαιτητές: Μητσόπουλος - Νικολούλης - Μιχελής.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 15 (1), Κέκελης 4, Καμπερίδης 3, Ακεψιμαϊδης, Λαμπρόπουλος 13, Λάππας, Καραποστόλου 8 (2), Πέτροβιτς 10 (1), Τσαμάτος 9, Μπούτσι 4, Δέσπος.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 6, Παπαδάκης 5, Σιζόπουλος 20 (4), Κοψαύτης, Καραδολάμης 13 (2), Μαναβόπουλος 16 (1), Σουρλής 2, Σιβορότκα 2, Τζουγκαράκης 3.


Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 66-62


Στην Γλυφάδα, το Φάληρο επικράτησε δύσκολα του Ολυμπιακού Βόλου με 66-62 με τις ψηλές Σκίμπε και Μουρντ να καθαρίζουν στα δύσκολα. Η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος ξεφεύγοντας με μια μικρή διαφορά αλλά ο μαχητικός Ολυμπιακός Βόλου δεν παράτησε το ματς και με τις Χάρις και Μίλκοβα προσπάθησε να γίνει απειλητικόs.
Στον Βόλο αναμένονται εξελίξεις μέσα στις γιορτές αφού οριστικά παρελθόν αποτελεί η Μονίκ ΜακΛιν, που είχε τυπική παρουσία στον αγώνα ενώ σίγουρη για την θέση της δεν είναι ούτε η ασταθής Ρεμπέκα Χάρις. Μείωση αποδοχών αναμένεται να προταθεί στις Μαγαλιού και Ζέρβα ενώ στόχος των διοικούντων είναι να στηριχτεί η ομάδα του χρόνου σε Βολιώτισσες παίκτριες.
Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 66-62

Π. ΦΑΛΗΡΟ (Μπουμπούς): Σκίμπε 20 (4τρ, 7ρ), Βλάνη, Δημητράκου 14 (1τρ,6ρ,6λ,5/16σ), Τασουλή 5 (1τρ,3ας,3κλ), Χαβαλέ 5 (1), Καραμπατζάκη 8 (3/11σ), Μουρντ 14(9ρ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Κοσμάτος): Λυμπερίδου 2, ΜακΛιν, Μαγαλιού 11 (2τρ, 7λ), Χάρις 14 (2τρ,9ρ,5/14σ), Κουτσουνούρη 10 (2), Ζέρβα 7, Μίλκοβα 18 (9/12δ,5ρ), Ψυχογιού.


http://weplayball.gr

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο πάρτι


Στα πλαίσια των κοινωνικών τους εκδηλώσεων εν όψει των Αγιων Ημερών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Αρκαδικός σε συνεργασία με την Chiquita Hellas S.A. και την ΔΕΥΑΤ διοργανώνουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ένα υπαίθριο πάρτι στην Πλατεία Πετρινού, με πολλή μουσική, εκπλήξεις και δώρα για όλους.

Τα ραντεβού μας (και με τους παίκτες της ομάδας φυσικά) είναι την Τρίτη (10.00 έως 19.30) και την Τετάρτη (10.00 έως 18.00).

Ξεκίνησε η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Ξεκίνησε η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού για το μεγάλο δώρο που είναι ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει στις 13 Απριλίου 2010.

Οι λαχνοί θα διατίθενται στα εξής σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

Η παράδοση του αυτοκινήτου θα γίνει στις 17 Απριλίου 2010 μετά τη λήξη του αγώνα Αρκαδικός-Ηρακλής στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άνετη νίκη της Άμιλλας στο Βλαχιώτη


Με νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, η Άμιλλα Τρίπολης, καθώς επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου, του Άρη Σκάλας με 58-65. Η Άμιλλα παρέμεινε αήττητη, σε ό,τι αφορά τα ματς που έχει δώσει στο παρκέ, κι αυτό γιατί την περασμένη Τετάρτη χάθηκε ένα ματς στα χαρτιά μετά από αμέλεια στην τήρηση των κανονισμών.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Πολύβιος Μεγαλόπολης δεν έχει ακόμη «γνωρίσει» τη νίκη καθώς ηττήθηκε την Κυριακή στην έδρα του, από τον ΑΓΟΝ Γυθείου με 65-60. Άνετες νίκες πέτυχαν η Καλαμάτα '80 και ο Ίκαρος Καλαμάτας, επί των ΑΟ Θουρίας και Εθνικού Μελιγαλά αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3η Αγωνιστική):

ΑΕ Πολύβιος Μεγαλόπολης - ΑΓΟΝ Γυθείου: 60-65

ΑΟ Καλαμάτα '80 - ΑΟ Θουρίας: 71-41

ΑΠΣ Άρης Σκάλας - ΓΕ Άμιλλα 2000: 71-41

ΓΣ Μεσσήνης - Ακάδημος: 76-71

Ίκαρος Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά: 58-42

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες):


ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓΩΝΕΣ

Ν-Η

ΠΟΝΤΟΙ

ΒΑΘΜΟΙ

1.

ΑΟ Καλαμάτα 1980

3

3-0

223-135

6

2.

Ακάδημος Καλαμάτας

3

2-1

147-131

5

3.

Ίκαρος Καλαμάτας

3

2-1

190-170

5

4.

ΑΓΟΝ Γυθείου

3

2-1

192-177

5

5.

ΑΟ Θουρίας

3

2-1

169-158

5

6.

ΓΕ Άμιλλα 2000

3

2-0

132-139

4

7.

ΓΣ Μεσσήνης

3

1-2

185-205

4

8.

Εθνικός Μελιγαλά

3

1-2

151-198

4

9.

Πολύβιος Μεγαλόπολης

3

0-3

193-205

3

10.

Άρης Σκάλας

3

0-3

141-205

3

Θύμα "χάκερ" ο Αρκαδικός


Η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού την Παρασκευή το βράδυ δέχθηκε...επίθεση από χάκερ με αποτέλεσμα να διαγραφεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο επισκέπτης να εισέλθει στον συγκεκριμένο ιστοχώρο. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του συλλόγου προσπαθούσαν σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να επιδιορθώσουν το πρόβλημα χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν βρει λύση. Το arkadikosbc.gr το τελευταίο διάστημα είχε αλλάξει...εμφάνιση με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση του.

Η συγγνώμη για την ιστοσελίδα

Το διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού ζητάει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας για τη μη λειτουργία της ιστοσελίδας, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η βλάβη θα αποκατασταθεί άμεσα.

Φώτης Αλεξόπουλος

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αρκαδικός - Νηαρ Ηστ: 88-76


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Αρκαδικός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νήαρ Ήστ με 88-76. Έτσι, άφησε πίσω την κόπωση από τρία παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα (Λαγκαδάς, Ολυμπιάδα, Νήαρ Ήστ), αλλά και το ψυχολογικό-σοκ από τον τραυματισμό του Γιοβάνοβιτς (που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες).

Ο Αρκαδικός μπήκε με… πατημένο γκάζι από την αρχή του παιχνιδιού και στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκε 33-19 έχοντας ποσοστά για όσκαρ με 9/10 δίποντα και 5/7 τρίποντα, με τους 33 πόντους να είναι ρεκόρ της ομάδας σε ένα δεκάλεπτο. Μόνο που αυτή τη φορά το… πάθημα από τον αγώνα με την Ολυμπιάδα έγινε μάθημα και οι παίκτες του δε χαλάρωσαν καθόλου. Στο ημιχρόνο το προβάδισμα ήταν στους δεκατέσσερις πόντους (51-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Νήαρ Ήστ βασισμένη σε μερικά «απίστευτα» σουτ του Μίχαλου από την περιφέρεια και στις προσωπικές ενέργειες του Κόκκαλη κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (63-58). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αρκαδικού βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις να κάνουν ένα σερί 12-0 (75-58) και να «κλειδώσουν» ουσιαστικά τη νίκη.

Ο Αρκαδικός στο σημερινό παιχνίδι είχε πάθος στην άμυνα, προσπαθώντας να «κλείσει» το διάδρομο στους καλούς περιφερειακούς παίκτες της ιστορικής Αθηναικής ομάδας, ενώ στην επίθεση είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (12/14 βολές, 20/30 δίποντα και 12/29 τρίποντα) με πέντε παίκτες να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Κοψαύτης και Καραδολάμης έκαναν ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της ομάδας με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Διαιτητές: Διαμαντής, Κατραχούρας, Επιτροπάκης


Δεκάλεπτα: 33-19, 51-37, 72-58, 88-76

Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 10 (2), Παπαδάκης 3, Κοψαύτης 16 (2), Σιζόπουλος 12 (2), Καραδολάμης 15 (2), Μαναβόπουλος 4, Σουρλής 8 (2), Σιβορότκα 16 (2), Τζουγκαράκης 4.

Νήαρ Ήστ (Καρνέσης): Βαβάτσικος, Παππάς 2, Μίχαλος 22 (4), Κόκκαλης 22 (1), Κεφαλάς 8, Πανάρας, Κουτρούλιας 14, Μαχαίρας 6, Κοκκαλιάς, Γκρούντμπεργκ, Στανόγιεβιτς 2.


Τα αποτελέσματα 13&14-12-2009



A2
Αρκαδικός - Νήαρ Ήστ 88-76
Β' ΕΘΝΙΚΗ
ΑΕΚ Άργους - Αίας Εύοσμου 57-45
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Σπαρτιατικός - Εθνικός 60-57
Κόροιβος - Άλιμος 83-71
Αποτελέσματα Α1 Γυναικων
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 63-54
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ 58-65
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΦΕΑ 65-72
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΔΑΣΑΛ 75-55
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 57-53



Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Νοκ άουτ ο Γιοβάνοβιτς



Η ήττα ίσως να μην… πόνεσε τόσο τους ανθρώπους του Αρκαδικού, όσο ο τραυματισμός του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος παίκτης έσπασε το χέρι του στον καρπό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία ενάμιση μήνα.

Ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από εξονυχιστικές εξετάσεις, τραυματίστηκε 12 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και αμέσως διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Zoom στην 8η αγωνιστική

Ομάδα-μοντέλο: Αθηναϊκός
Ο Αθηναϊκός έκανε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του στην Γλυφάδα και παρά την απουσία δύο βασικών στελεχών του (Καλέτζου, Χατζηνικολάου) και με ανέτοιμες άλλες δύο παίκτριες (Κοσμά, Κεχαγιά) έφτασε σε μια άνετη νίκη επί του Φαλήρου στην Γλυφάδα παίζοντας καλό μπάσκετ και προσφέροντας και θέαμα (23 ασίστ, 15 κλεψίματα, 10 λάθη).





Για την 8η αγωνιστική

ΟΜΑΔΙΚΑ
Πόντοι: Αθηναϊκός 87
Αμυνα: Απόλλων Πτ. 48
Ριμπάουντ: Ολυμπιάδα Λ. 41
Ασίστ: Αθηναϊκός 23
Κλεψίματα: Αθηναϊκός 15
Κοψίματα: Αθηναϊκός, Απόλλων Πτ. 3
Λάθη: Ολυμπιακός Β., ΦΕΑ, Απόλλων Πτ. 19
Φαουλ: Απόλλων Πτ. 23
Κερδισμένα Φάουλ: Ολυμπιάδα Λ. 23
Βολές (%): ΦΕΑ 13/15 (85)
Δίποντα (%): Πανιώνιος 24/39 (61)
Τρίποντα (%): Αθηναϊκός 6/14 (42)
Τρίποντα: ΦΕΑ, Απόλλων Πτ. 7
Αξιολόγηση: Αθηναϊκός 0.555

ΑΤΟΜΙΚΑ

Πόντοι: Αμπραμζόν (Ολυμπιάδα Λ.) 24
Ριμπάουντ: Τζόνσον (Ολυμπιάδα Λ.) 16
Ασίστ: Μαγαλιού (Ολυμπιακός Β.), Κοχ (Πανιώνιος), Γκοτζή (Πανιώνιος) 6
Κλεψίματα: Κοχ (Πανιώνιος) 6
Κοψίματα: Καζαντζίδου (Απόλλων Πτ.), Ντέιβις (Αθηναϊκός) 2
Λάθη: Δημητράκου (Π. Φάληρο), Μουρντ (Π. Φάληρο) 7
Κερδισμένα Φάουλ: Αμπραμζόν (Ολυμπιάδα Λ.) 13
Βολές (%): Κοχ (Πανιώνιος) 5/5
Δίποντα (%): Ντέιβις (Αθηναϊκός) 9/9
Τρίποντα (%): Τασουλή (Π. Φάληρο) 4/4
Τρίποντα: Καζαντζίδου (Απόλλων Πτ.), Τασουλή (Π. Φάληρο) 4
Αξιολόγηση: Ντέιβις (Αθηναϊκός) 0.946


ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Πόντοι: Κουρτζ (ΔΑΣΑΛ) 169, Λενουάρ (Αρης) 152, Αμπραμζόν (Ολυμπιάδα Λ.) 128
Ριμπάουντ: Πετρονίτε (Αθηναϊκός) 94, Τιέρνι (Πανιώνιος) 76, Κουρτζ (ΔΑΣΑΛ) 70
Ασίστ: Πλούμπη (ΔΑΣΑΛ) 32, Λύμουρα (Αθηναϊκός) 31, Κοχ (Πανιώνιος) 27
Κλεψίματα: Κοχ (Πανιώνιος) 22, Μπουσνάκη (Αρης) 21, Φοξ (Εσπερίδες) 17
Κοψίματα: Κερ (Καλαμαριά) 11, Πετρονίτε (Αθηναϊκός) 11, Ουΐσντομ-Χίλτον (Εσπερίδες) 11
Λάθη: Αμπραμζόν (Ολυμπιάδα Λ.) 36, Σουλτάνη (Ολυμπιάδα Λ.) 35, Λενουάρ (Αρης) 34
Κερδισμένα Φάουλ: Αμπραμζόν (Ολυμπιάδα Λ.) 40, Κουρτζ (ΔΑΣΑΛ) 38, Χάρις (Ολυμπιακός Β.) 35, Σόλβερσον (ΦΕΑ) 35
Βολές (%): Σόλβερσον (ΦΕΑ) 37/44, Μπάτλερ (Πανιώνιος) 25/30, Κουρτζ (ΔΑΣΑΛ) 47/57
Δίποντα (%): Ντέιβις (Αθηναϊκός) 42/54, Μίλκοβα (Ολυμπιακός Β.) 44/70, Μητροπούλου (Ολυμπιακός Β.) 27/45
Τρίποντα (%): Ντερέβγιανικ (Καλαμαριά) 16/28, Καζαντζίδου (Απόλλων Πτ.) 16/29, Φοξ (Εσπερίδες) 17/33
Τρίποντα: Φοξ (Εσπερίδες) 17, Ντερέβγιανικ (Καλαμαριά) 16, Καζαντζίδου (Απόλλων Πτ.) 16, Μαγαλιού (Ολυμπιακός Β.) 16, Χατζάκου (Αρης) 16, Ουΐγγινς (Αθηναϊκός) 16
Αξιολόγηση: Ντέιβις (Αθηναϊκός) 0.890, Πετρονίτε (Αθηναϊκός) 0.810, Κουρτζ (ΔΑΣΑΛ) 0.804



Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός 76-80

























Μοναδική ομάδα που έσπασε την κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν ο Αρκαδικός, ο οποίος πέρασε από τον Λαγκαδά, σταματώντας έτσι το σερί των δύο νικών που είχε ο Ερμής.

Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός 76-80

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Σιγάλας): Μπεχλιβάνης 10, Αντωνιάδης 2, Μάντιτς 22 (3), Μασλαρινός 4, Παπακωνσταντίνου 9 (1), Ράλλης, Τσότσος 10, Λευκαδίτης 6, Πλιούκας 3 (1), Δημητριάδης 10 (1).
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 13 (2), Παπαδάκης 3, Κοψαύτης 9 (2), Σιζόπουλος, Γιοβάνοβιτς 18, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 12 (1), Σουρλής 6 (1), Σιβορότκα 13 (2), Τσουγκαράκης 6.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αρκαδικός-Ίκαρος/Έσπερος 89-82 (37-40)


Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 14 (3), Παπαδάκης 4, Κοψαύτης 6 (1), Σιζόπουλος 11 (3), Γιοβάνοβιτς 21, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 11 (2), Σουρλής 9, Σιβορότκα 9 (1), Τζουγκαράκης 4.
Ίκαρος/Έσπερος (Λυκογιάννης): Λάκσα 11 (2), Μάρτζος, Φαλέκας 8 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 12 (2), Λιούις 12, Κερασοβίτης 9, Κατιακός 3 (1), Τζιάλας 2, Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος 19.

Ο «Σόκο» επέστρεψε…



Είναι πολλοί αυτοί τόσο μέσα στην ομάδα του Αρκαδικού, όσο και φίλαθλοι που περίμεναν πως και πως την αγωνιστική επιστροφή του Σωκράτη Μαναβόπουλου στην ενεργό δράση. Στην αναμέτρηση στο Πέραμα επί του τοπικού Ερμή, πριν μία εβδομάδα, ο ψηλός του Αρκαδικού έπαιξε περίπου δώδεκα λεπτά, αλλά εξαιτίας της πρώτης του παρουσίας μετά τον τραυματισμό του στο ματς με το Παγκράτι, ήταν πιο επιφυλακτικός και περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Σήμερα όμως στη διάρκεια των 19 λεπτών που έπαιξε ήταν καθοριστικός τόσο στην άμυνα με κρίσιμα ριμπάουντ και καθοριστικές άμυνες στους ψηλούς του Ίκαρου-Έσπερου, όσο και στην επίθεση με 3 σημαντικούς πόντους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, αλλά κυρίως στη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, δύο εύστοχων και καθοριστικών σουτ τριών πόντων, σε χρονικά σημεία όπου η μπάλα κυριολεκτικά «έκαιγε». Τέλος έκανε σπουδαία δουλειά στο ν’ αναλώσει τον Πετροδημόπουλο, με φάουλ.

Αναμφισβήτητα ο Μαναβόπουλος έκανε μεγάλο παιχνίδι, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες εμφανίσεις στα αμέσως επόμενα ματς πρωταθλήματος.

Ο «κατά λάθος» παίκτης του ΣΕΦΑ!

Διαβάζοντας πρόσφατα στον ηλεκτρονικό Τύπο δημοσιεύματα και απόψεις «μπασκετικών» φίλων, το μάτι μου «έπεσε» σ’ έναν χαρακτηρισμό για τον Γιοβάνοβιτς, τον ψηλό του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Χαρακτηριστικά, διάβασα το «κατά λάθος» μπασκετμπολίστας, ενδεχομένως λόγω της ήρεμης φυσιογνωμίας του ή της μοναδικής, ίσως, αδυναμίας που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή... Της έλλειψης δύναμης στα πόδια.

Την απάντηση, όμως, σ' αυτή την άποψη του φίλου, τη δίνει η στατιστική του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς μετά από έξι επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί με την ομάδα της Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο Μαυροβούνιος, έχει 95 πόντους και είναι 2ος σκόρερ της ομάδας του και 5ος του πρωταθλήματος, επιχειρεί δίποντα με επίδοση 38/58 και είναι ο πιο εύστοχος στην συγκεκριμένη κατηγορία στην Α2 έως τώρα. Ο Μαυροβούνιος έχει «μαζέψει» 44 ριμπάουντ και είναι στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και 5 κοψίματα που τον κατατάσσει ως 4ο στη λίστα. Τέλος, ο Γιοβάνοβιτς είναι 3ος καλύτερος στην κατηγορία του TENDEX, με 0.719 σε 139 λεπτά συμμετοχής.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα, ο χαρακτηρισμός «κατά λάθος μπασκετμπολίστας» καταρρίπτεται όσον αφορά στον συγκεκριμένο παίκτη, που βάσει εμφανίσεων μέχρι τώρα αποτελεί βασικό όπλο του Γιάννη Σμυρνιώτη στις θέσεις των ψηλών.

Ο Μαυροβούνιος είναι ιδιαίτερα ουσιαστικός στην επίθεση, χωρίς να κάνει περιττές κινήσεις στην προσπάθειά του να βάλει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Βέβαια, εννοείται ότι έχει περιθώρια βελτίωσης σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτο χρόνο σε σύλλογο μακριά από τη χώρα του, οπότε να μην έχει προσαρμοστεί ως ένα βαθμό, μπορεί να μην του έχουν επιτρέψει ακόμη να πιάσει τα πραγματικά επίπεδα των δυνατοτήτων του.

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι θα αποτελούσε μεγάλη ικανοποίηση για οποιονδήποτε σύλλογο της Α2 Εθνικής κατηγορίας, να διαθέτει έναν «κατά λάθος μπασκετμπολίστα» σαν τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

Fotis Alexopoulos

Ψηφίστε την Μάλτση καλύτερη παίκτρια της Ευρώπης για το 2009!


Η FIBA Europe ανακοίνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο μετά το 2005, τις υποψήφιες αθλήτριες για τον τίτλο της Καλύτερης Παίκτριας και της Καλύτερης Νεαρής Παίκτριας για το έτος 2009. Και φέτος, υποψήφια είναι η "δικιά μας" Εβίνα Μάλτση, όπως συνέβαινε άλλωστε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να είναι η τρίτη και η φαρμακερή, και η Ελληνίδα σταρ να κερδίσει τον τίτλο που της αξίζει, σε μια ψηφοφορία να γίνεται online από τους χρήστες του fibaeurope.com.
http://www.weplayball.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1861:---------2009&catid=104:2009-08-28-13-34-01&Itemid=137

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Πρόγραμμα / Αποτελέσματα
29/11 - Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Καλαμαριάς 86-83
29/11 - Πανιώνιος - Αρης 64-82
29/11 - ΔΑΣΑΛ - Παλαιό Φάληρο 64-77
29/11 - Χανιά - Απόλλων Πτολεμαϊδας 0-20
29/11 - Παναθηναϊκός - Ολυμπιάδα Λαρισας 72-50
29/11 17:00 Αθηναϊκός - Εσπερίδες 82-51

Βαθμολογία

Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΒΑΘ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟ

N
H
ΠΟΝΤΟΙ
N
H
ΠΟΝΤΟΙ
N
H
ΠΟΝΤΟΙ
1
Αθηναϊκός
7
14
4
0
350 - 230
3
0
238 - 196
7
0
588 - 426
2
Εσπερίδες
7
12
3
1
227 - 209
2
1
183 - 188
5
2
410 - 397
3
Παλαιό Φάληρο
7
12
3
1
219 - 156
2
1
211 - 178
5
2
430 - 334
4
ΔΑΣΑΛ
7
11
3
1
305 - 273
1
2
233 - 214
4
3
538 - 487
5
Αρης
7
11
1
2
186 - 221
3
1
292 - 277
4
3
478 - 498
6
Παναθηναϊκός
6
9
2
0
139 - 109
1
3
205 - 247
3
3
344 - 356
7
Απόλλων Καλαμαριάς
7
9
2
1
205 - 203
0
4
266 - 292
2
5
471 - 495
8
Πανιώνιος
6
9
2
1
226 - 222
1
2
195 - 191
3
3
421 - 413
9
Απόλλων Πτολεμαϊδας
6
9
2
1
229 - 224
1
2
155 - 162
3
3
384 - 386
10
Ολυμπιακός Βόλου
6
9
3
1
299 - 261
0
2
137 - 158
3
3
436 - 419
11
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ
6
8
2
1
199 - 193
0
3
194 - 221
2
4
393 - 414
12
Ολυμπιάδα Λαρισας
6
7
0
2
106 - 160
1
3
217 - 326
1
5
323 - 486
13
Χανιά
6
6
0
3
65 - 112
0
3
47 - 105
0
6
112 - 217




ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η - 6/12/09)




06/12 - Αρης - Ολυμπιακός Βόλου

06/12 - Εσπερίδες - Πανιώνιος
06/12 - Παλαιό Φάληρο - Αθηναϊκός
06/12 - ΔΑΣΑΛ - Χανιά
06/12 - ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ - Παναθηναϊκός
06/12 - Ολυμπιάδα Λαρισας - Απόλλων Πτολεμαϊδας

Αρκαδικός-Ίκαρος/Έσπερος 89-82 (37-40)

Επιστροφή στις νίκες για τον Αρκαδικό που σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το άθλημα κέρδισε με 89-82 τον Ίκαρο/Έσπερο και παρέμεινε στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το σημείο που κρίθηκε η έκβαση του παιχνιδιού ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με μία αντεπίθεση διαρκείας ο Αρκαδικός ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά (που έφτασε και μέχρι το -9) παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη σημείωσαν 29 πόντους, με ποσοστά ευστοχίας που άγγιξαν το τέλειο (3/3 βολές, 7/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα) και το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα ποσοστά ευστοχίας σημειώθηκαν απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Την ίδια στιγμή, ο Αρκαδικός εκτός της παραγωγικότητας του, βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα επιβεβαιώνοντας όλους τους «ειδικούς» που κάνουν για κατακόρυφη άνοδο στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και παρά την πίεση των φιλοξενουμένων, ο Αρκαδικός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς δεν επανέλαβε τα λάθη του προηγούμενου παιχνιδιού στο Πέραμα ενώ στο τέλος όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μία αγκαλιά πανηγύρισαν τη νίκη στο κέντρο του γηπέδου.

Η νίκη αυτή επί του Ίκαρου/Έσπερου ήταν σημαντική και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς, καθώς μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε του παιχνιδιού, ο Αρκαδικός έπρεπε να προετοιμαστεί για το παιχνίδι αυτό, ξεπερνώντας παράλληλα την ήττα στο Πέραμα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Αρκαδικός (Σμυρνιώτης):
Τόσιτς 14 (3), Παπαδάκης 4, Κοψαύτης 6 (1), Σιζόπουλος 11 (3), Γιοβάνοβιτς 21, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 11 (2), Σουρλής 9, Σιβορότκα 9 (1), Τζουγκαράκης 4.
Ίκαρος/Έσπερος (Λυκογιάννης): Λάκσα 11 (2), Μάρτζος, Φαλέκας 8 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 12 (2), Λιούις 12, Κερασοβίτης 9, Κατιακός 3 (1), Τζιάλας 2, Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος 19.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ανανέωση Χορηγικής Υποστήριξης με NEOSET


Η διοίκηση του ΑΣ Απόλλωνα Τρίπολης μετά από συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο του καταστήματος NEOSET, κ Παπαζαχαρία, συμφώνησε την ανανέωση της χορηγικής στήριξης και για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Με αφορμή τη συγκεκριμένη συμφωνία η διοίκηση του συλλόγου προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω Ανακοίνωσης:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλωνα Τρίπολης, μετά την ανανέωση της χορηγικής στήριξης από την NEOSET, τις προηγούμενες ημέρες θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαζαχαρία, για την πολύτιμη βοήθεια που έχει προσφέρει από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Απόλλωνα Τρίπολης μέχρι και σήμερα. Η συμβολή του είναι πολύ σημαντική στην δύσκολη προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα σε οργανωτικό επίπεδο».

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Πέραμα - Αρκαδικός 94-90 (κ.α. 86-86)

ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 2, Δασκαλούδης 3 (1), Μοτσενίγκος, Αμάτο 22 (25ριμπ.), Τσαρουχάς 6 (2), Λιακόπουλος 32 (8ασ., 1τρ.), Κυπριτζόγλου 5 (1), Καραλής 2, Σκούταρης 18 (5), Γριμπαβιώτης 4.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής , Τόσιτς 16 (3), Παπαδάκης 5, Λυμπερόπουλος 3 (1), Κοψαύτης 5 (1), Σιζόπουλος 16 (2), Γιοβάνοβιτς 15 (1), Καραδολάμης 9 (3), Μαναβόπουλος, Σπηλιόπουλος , Σουρλής 3 (1), Σιβιρότκα 12 (3), Τζουγκαράκης 6.

ΦΕΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 80-67








Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων η ΦΕΑ με την Τζο Σόλβερσον να παίρνει το όπλο της μετά από καιρό επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου με 80-67 στη Νέα Φιλαδέλφεια και ανέβηκε στην βαθμολογία. Η ομάδα του Δεσποτάκη είχε από την αρχή το προβάδισμα έχοντας καλά ποσοστά στα δίποντα και εκμεταλλευόμενη την αστοχία της ομάδας του Βόλου, που παρατάχτηκε χωρίς την άρρωστη Νίκη Ζέρβα. Η Σόλβερσον είχε 30 πόντους με 9/9 βολές, 9/15 δίποντα και 1/4 τρίποντα ενώ πρόσθεσε 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 34 λεπτά. Καλή δουλειά έκαναν επίσης Μητροπούλου και Κυριακοπούλου που είχαν από 11 πόντους. Για τις Βολιώτισσες η Χάρις είχε 19 πόντους αλλά μόλις με 7/21 σουτ και 8 ριμπάουντ και για ακόμα μια φορά η Λίντια Μίλκοβα ήταν η καλύτερη με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9/13 σουτ.

Δεκάλεπτα: 25-15, 45-33, 63-48, 80-67.
ΦΕΑ (Δεσποτάκης): Τζίμου, Χαλιβέρα 6 (1), Δελή 9 (2), Βασιλείου 3 (1), Μητροπούλου 11(8ρ), Κυριακοπούλου 11 (1), Γκερλντς 10 (2τρ,8ρ), Σόλβερσον 30 (9/9, 9/15, 1/4, 11ρ, 5ας, 5λ), Σταμπούρλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Κοσμάτος): Λυμπερίδου, Μαγιαλιού 10 (2), Κουτσουνούρη 4(6ρ), Χάρις 19 (2/2, 7/21, 1/3, 8ρ, 3κλ, 2ασ), ΜακΛιν 14 (3/5, 4/9, 1/4), Δημητρέλια, Μίλκοβα 20 (2/4, 9/12, 10ρ)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πανελλήνια νίκη !!!

Προσπάθησαν, πάλεψαν, κάποιοι έδωσαν σκληρή... λυσσαλέα μάχη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κανένα ματς της Α2 δεν έγινε. Το λουκέτο ήταν… πανελλήνιο και αυτή η λέξη που χρησιμοποιήσαμε μόνο τυχαία δεν είναι.

Οι παίκτες του Αμύντα κράτησαν τον λόγο τους, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές. Μοναδικό πρόβλημα προέκυψε στην Τρίπολη, εκεί που ο πρόεδρος του Αρκαδικού ήθελε να χρησιμοποιήσει εφηβική ομάδα, προκειμένου να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ο ομόλογός του, Νίκος Μπογονικολός στάθηκε στο πλάι των παικτών του.

Είναι προφανές ότι η ομάδα που μπήκε την τελευταία στιγμή στην Α2, μόνο και μόνο από σύμπτωση (αφού βαθμολογικά δεν τα είχε καταφέρει) δεν νιώθει ακόμα πραγματικά μέλος της κατηγορίας. Και, για να μην υπάρξει η παραμικρή παρερμηνεία, αναφερόμαστε μόνο στη διοίκηση και όχι στους παίκτες.

Ο "τσαμπουκάς", όμως, δεν πέρασε, κυρίως λόγω… Πανελληνίου. Με μπροστάρη τον Μανώλη Παπαμακάριο και συγκλονιστική προσπάθεια των παικτών του Πανελληνίου, που ταξίδεψαν στην Τρίπολη για να περιφρουρήσουν την απεργία, ο αγώνας δεν έγινε. Η νίκη ήταν… πανελλήνια.

Βεβαίως, κυκλοφορούσαν φήμες και ψεύτικες πληροφορίες. "Γίνεται το ματς στο Ιβανόφειο" ρωτούσαν με τρόμο οι άνθρωποι των Σερρών. "Είμαστε στο κέντρο του γηπέδου και πίνουμε καφέ. Να σας στείλω και φωτογραφίες" ήταν η απάντηση του Νίκου Σπανού, του Γ.Σ. Ολύμπιας, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Παντού, παίκτες της Α1 (οι αθλητές της ΑΕΚ βρέθηκαν στο Παγκράτι, του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού στον Υμηττό, του Ολυμπιακού στη Δάφνη, του ΠΑΟΚ και του Άρη επίσης στο Ιβανόφειο, κτλ.) έδωσαν τη μάχη και την κέρδισαν.

Η επιτυχία είναι προϊόν ενότητας και αποφασιστικότητας. Η σημερινή αγωνιστική δεν έγινε. Ο αγώνας, όμως, ίσως να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του μπάσκετ.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αποφασισμένοι οι παίκτες



Η ΕΟΚ αποφάσισε η 5η αγωνιστική της Α2 να διεξαχθεί κανονικά ωστόσο οι παίκτες των ομάδων είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την απεργία του ΠΣΑΚ και δεν πρόκειται να αγωνιστούν στα παιχνίδια του Σαββάτου. Θα βρεθούν κανονικά στο παρκέ αλλά το μόνο που θα πράξουν είναι να σταθούν στο κέντρο του γηπέδου...

Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει κάνει ορισμένους προέδρους να μην βλέπουν με... καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση, αν και αρκετοί είναι με το μέρος των αθλητών τους. Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που απειλούν ακόμα και με πρόστιμα σε περίπτωση που οι παίκτες των ομάδων τους δεν αγωνιστούν το Σάββατο. Η απόφαση πάντως έχει ληφθεί και η συσπείρωση που υπάρχει είναι πολύ μεγάλη.

Άλλωστε, στα γήπεδα της Α2 αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται στην Α1 για να είναι στο πλευρό των συναδέλφων τους και να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια που γίνεται ώστε να δικαιωθούν και να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Αρκετές ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατέβουν με έφηβους ή και με ορισμένους... απεργοσπάστες κάτι φυσικά που χωρίς αμφιβολία αποτελεί αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αυτό που ουσιαστικά δείχνει να είναι η μοναδική λύση είναι η ΕΟΚ να αλλάξει την απόφαση της και να αναβάλει την αγωνιστική, όπως ακριβώς έπραξε ο ΕΣΑΚΕ.
υ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αφιερώματα Ομάδων A1 <<4μερος>>


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ηρθε για να μείνει

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει στην Α1 σαν συνέχεια της περσινής Αρτεμις Βόλου που μπήκε από το παράθυρο στις «μεγάλες» αλλά με τις κινήσεις του το καλοκαίρι, έδειξε ότι στοχεύει σε κάτι καλό. Εχει δυναμική και πολύ έμπειρες παίκτριες και δεν θα είναι έκπληξη μια θέση στην πρώτη εξάδα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Πολλές και καλές μεταγραφές έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου που δείχνει αποφασισμένος για μια καλή πορεία και μεταξύ των αρκετά έμπειρων παικτριών που απέκτησε θα ξεχωρίσουμε την Βουλγάρα Λίντια Μίλκοβα, που έχει κλέψει την παράσταση στα φιλικά αφού παρά τα 39 της χρόνια τρέχει καλύτερα και από τις μικρές και αποτελεί την κολόνα της ομάδας σε άμυνα και επίθεση.

ΕΔΡΑ: ΕΑΚ Βόλου

Αφεντούλα Μαγαλιού 30 1,65 γκαρντ
Νίκη Ζέρβα 30 1,84 φόργουορντ
Ασημίνα Κουτσουνούρη 24 1,90 φόργουορντ
Ρεμπέκα Χάρις 23 1,76 γκαρντ
Μονίκ ΜακΛιν 22 1,80 γκαρντ
Λίντια Μίλκοβα 39 1,93 σέντερ
Αγγελική Θανασούλη 30 1,84 φόργουορντ
Ελένη Δημητρέλια 31 1,79 φόργουορντ
Μάντω Ψυχογιού 20 1,72 γκαρντ
Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου 18 1,77 φόργουορντ
Εύη Κυριατζίδου 23 1,81 φόργουορντ
Χριστίνα Λυμπερίδου 25 1,76 γκαρντ
Ευαγγελία Κωστούλα 16 1,67 γκαρντ
Λαμπρινή Αγαγιώτη 18 1,72 γκαρντ

Προπονητής: Γιώργος Κοσμάτος
Βοηθός: Πάρης Λότφι

Αφιερώματα Ομάδων A1 <<3μερος>>

ΧΑΝΙΑ

Μαντινάδα παραμονής

Τα Χανιά έκαναν πέρσι την υπέρβαση και ανέβηκαν σχετικά άνετα στην Α1 και τώρα θα δείξουν αν είναι έτοιμα για την μεγάλη πρόκληση. Διαθέτουν μια αρκετά καλή και έμπειρη πεντάδα και αν τους «βγουν» οι ξένες, έχουν βάσιμες ελπίδες να μείνουν. Ερωτηματικό αποτελεί το βάθος του πάγκου τους ενώ όπως κάθε επαρχιακή ομάδα, θα ποντάρουν πολλά στην έδρα τους.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολύπειρη Ρένα Σταχτιάρη, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην κρητική πόλη και βοήθησε τα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία. Η 32χρονη σέντερ με μεγάλη θητεία στην Α1 επιστρέφει για να βοηθήσει τα νεοφώτιστα Χανιά να πετύχουν στην πρώτη τους χρονιά στην Α1 κατηγορία.

ΕΔΡΑ: Κλειστό Χανίων

Ελένη Θεοδώρου 26 1,68 γκαρντ
Ελένη Παντελάκη 24 1,75 γκαρντ
Νίκη Εϊβερι 23 1,67 γκαρντ
Χρυσάνθη Πατραλέξη 22 1,76 γκαρντ
Μαρία Μανώλη 28 1,78 γκαρντ
Σόνια Γιουκάκη 29 1,78 φόργουορντ
Ευαγγελία Καζάκου 16 1,78 γκαρντ
Μαρία Δεδελετάκη 28 1,80 φόργουορντ
Γεωργία Αρβανίτη 29 1,80 φόργουορντ
Ρένα Σταχτιάρη 32 1,90 σέντερ
Λία Κώτσου 27 1,86 σέντερ
Ρένα Γιαννιουδάκη 24 1,84 σέντερ
Κατερίνα Γλυνιαδάκη 23 1,97 σέντερ
Σαρίς Γκραντ 28 1,73 γκαρντ
Ντετρίνα Ουάιτ 29 1,80 φόργουορντ
Κάλια Παπαδοπούλου 29 1,66 γκαρντ

Προπονητής: Φρόσω Δημητρουλάκη
Βοηθός: Δημήτρης Ιωαννίδης

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με όνομα βαρύ

Πριν από 8 χρόνια ήταν στην Β Εθνική αλλά με σταθερά βήματα ο ΑΡης ανέβηκε στην Α1 κουβαλώντας μαζί του το βαρύ όνομα του συλλόγου αλλά και τον κόσμο που έδινε το παρών και στα ματς του γυναικείου πέρσι. Το ρόστερ είναι καλό και νεανικό και λογικά οι «κίτρινες» δεν θα έχουν πρόβλημα για μια άνετη παραμονή ενώ τα καλύτερα ακούγονται για τις επιλογές των ξένων παικτριών.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Η μικρότερη αδερφή της Μίλιτσα Ντάμποβιτς, η Αννα, δεν έχει ακόμα το όνομα της αδερφής της αλλά θεωρείται ένα αυθεντικό ταλέντο από την Σερβία, το οποίο πολλοί πιστεύουν θα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Στα 20 της χρόνια θα είναι η κοινοτική του Αρη και μαζί με τις Αμερκανίδες Σπραγκ και Λενουάρ θα επιδιώξουν την υπέρβαση των Θεσσαλονικέων.

ΕΔΡΑ: Αλεξάνδρειο

Καμίλ Λενουάρ 23 1,68 γκαρντ
Χριστίνα Σκουτζού 29 1,85 σέντερ
Κατερίνα Μπασματζίδου 28 1,75 γκαρντ
Νίκη Χατζάκου 27 1,75 γκαρντ
Αννα Σπυριδοπούλου 21 1,83 φόργουορντ
Μαρία Μπουσνάκη 20 1,80 γκαρντ
Βίκυ Φλέγκα 29 1,70 γκαρντ
Νάντια Ταυροπούλου 19 1,80 φόργουορντ
Αμπέρ Σπραγκ 23 1,96 σέντερ
Ρούλα Μούλη 24 1,81 φόργουορντ
Δήμητρα Τσιαούση 21 1,85 σέντερ
Σουζάννα Ταυροπούλου 18 1,83 φόργουορντ
Αναστασία Σλούκα 16 1,80 φόργουορντ
Αννα Ντάμποβιτς 20 1,80 γκαρντ

Προπονητής: Κώστας Κωτούλης
Βοηθός: Βασίλης Τσολάκης, Χρήστος Νίκου


Αφιερώματα Ομάδων A1 <<2μερος>>

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από την αμφιβολία στην ελπίδα

Οι εξελίξεις στον Ερασιτέχνη το καλοκαίρι έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Τελικά, έστω και καθυστερημένα οι άνθρωποι του τριφυλλιού έχτισαν ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και ελπίζουν πολύ στην καλή παρουσία των ξένων και την αναμενόμενη στήριξη του κόσμου για να μπορέσει η ομάδα να διατηρήσει μέρος της δυναμικής.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Το καλύτερο για το τέλος φύλαγε ο Παναθηναϊκός που απέκτησε την τελευταία στιγμή την Τζουλιάνα Μεντιόλα. Η Αμερικανίδα φόργουορντ αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Γερεουδάκη με τον οποίο συνέργαστηκαν πέρσι στον Παγχιακό. Εχει αγωνιστεί ακόμα με μεγάλη επιτυχία σε Ακαδημία, Σπόρτιγκ και Αρη Χολαργού. Η απόφοιτος του Ουάσιγκτον το 2004 έχει παίξει στο Σακραμέντο στο WNBA ενώ πέρσι πέρασε από την ισπανική Σαν Χοσέ Λεόν.

Η ΕΔΡΑ: Κλειστό «Απ. Νικολαΐδης»

Νένα Νικολαΐδου 30 1,89 σέντερ
Μαρία Χαλιβελάκη 30 1,70 γκαρντ
Μαρία Ξάνθου 27 1,85 φόργουορντ
Μαρία Ζικυρίδου 27 1,85 φόργουορντ
Κατερίνα Σπαθάρη 28 1,73 γκαρντ
Ελεάννα Πανταζή 26 1,77 γκαρντ
Ελεονώρα Μαγιντόμπε 19 1,74 γκαρντ
Μίνα Παπούλια 21 1,67 γκαρντ
Αννα-Μαρία Κορακίτη 14 1,64 γκαρντ
Κατερίνα Παπανικολάου 17 1,67 γκαρντ
Δήμητρα Λιαλιούτη 17 1,65 γκαρντ
Λίντσεϊ Ουΐλσον 28 1,76 γκαρντ
Γιασμίνα Ιλιτς 24 1,89 φόργουορντ
Αθηνά Χριστοφοράκη 19 1,83 φόργουορντ
Τζουλιάνα Μεντιόλα 27 1.80 φόργουορντ

Προπονητής: Γιάννης Γερεουδάκης
Βοηθός: Στέφανος Διαλυνάς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Σε διπλό ταμπλό

Πέρσι αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην Ευρώπη. Κράτησε τον βασικό κορμό αλλά έχασε το πολυβόλο, που λέγεται Τζο Σόλβερσον. Το ερωτηματικό είναι αν θα ανταποκριθεί και στις δύο διοργανώσεις και θα μπορέσει να επαναλάβει την περσινή χρονιά.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Η Τζένιφερ Ντερέβγιανικ αποτέλεσε μαζί με την Τζο Σολβερσον πέρσι ένα από τα καλύτερα δίδυμα ξένων του πρωταθλήματος. Πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της ομάδας ήταν να κρατήσουν την Αμερικανίδα γκαρντ και το έκαναν από νωρίς. Η 27χρονη πλέι μέικερ θα έχει νέα παρτενέρ την Κλόε Κερ και με το πολυδιάσταστο παιχνίδι της θα βοηθήσει πάλι τα μέγιστα για τις επιτυχίες της ομάδας. Πέρσι είχε 13,9 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 4 ασίστα ανά αγώνα!

Η ΕΔΡΑ: Κλειστό Καλαμαριάς

Τζένιφερ Ντερέβγιανικ 27 1,78 γκαρντ
Κλόε Κερ 24 1,91 σέντερ
Μάτεα Βρντόλιακ 24 1,85 φόργουορντ
Δήμητρα Τελίδου 29 1,74 γκαρντ
Νίκη Τσακιρίδου 19 1,80 γκαρντ
Σταυρούλα Σπανίδου 25 1,83 φόργουορντ
Δήμητρα Γιαννοπούλου 25 1,84 φόργουορντ
Νέλλυ Μπιμπίρη 29 1,90 φόργουορντ
Ολγα Παντελιάδου 17 1,85 φόργουορντ
Αντιγόνη Χαιριστανίδου 19 1,84 φόργουορντ
Νάσια Τόσκα 43 1,85 φόργουορντ
Ελεονώρα Θεοδωρίδου 17 1,65 γκαρντ
Ανδριάνα Ταμουτσέλη 21 1,83 σέντερ

Προπονητής: Θόδωρος Πολυμένης
Βοηθός: Θωμάς Σδούκος

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τα πάντα για την κορυφή

Το Φάληρο κάνει σταθερά ανοδικά βήματα τα τελευταία χρόνια βάζοντας αρκετά λεφτά κάθε καλοκαίρι στην αγορά. Πέρσι, η ομάδα έμεινε εκτός τετράδας αλλά φέτος οι απαιτήσεις μεγάλωσαν. Ο στόχος είναι πολύ υψηλός και οι εντυπωσιακές μεταγραφές που έγιναν τοποθετούν την ομάδα σαν την πιο βασική ανταγωνίστρια του Αθηναϊκού για τον τίτλο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Η Μίλιτσα Ντάμποβιτς έχει το όνομα αλλά η Ζωή Δημητράκου την χάρη. Η εντυπωσιακή διεθνής κατέβηκε πάλι από την Θεσσαλονίκη μετά από μια εξαιρετική χρονιά με τον Μέγα, όπου αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει να οδηγήσει το φιλόδοξο Φάληρο στις πρώτες θέσεις. Πέρσι είχε 21,4 πόντους και 8,8 ριμπάουντ ενώ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας.

ΕΔΡΑ: Κλειστό «Μάκης Λιούγκας» ΕΑΚ Γλυφάδας

Δήμητρα Χαβαλέ 21 1,75 γκαρντ
Ελενα Βλάνη 23 1,73 γκαρντ
Αταλάντη Τασουλή 33 1,78 φόργουορντ
Γεωργία Νταή 26 1,77 γκαρντ
Μάγδα Καραμπατζάκη 27 1,78 φόργουορντ
Ζωή Δημητράκου 22 1,87 φόργουορντ
Ευτυχία Δεληγιάννη 25 1,82 φόργουορντ
Κάρεν Μουρντ 39 1,97 σέντερ
Μαρία Τετενέ 19 1,95 σέντερ
Νατάσα Κιουρτσίδου 19 1,90 σέντερ
Μίλιτσα Ντάμποβιτς 27 1,75 γκαρντ
Κέλι Σουμάχερ 32 1,96 σέντερ
Τρίσα Σκίμπε 28 1.91 φόργουορντ

Προπονητής: Αντώνης Μπουμπούς
Βοηθοί: Γρηγόρης Τασσιόπουλος, Κυριάκος Αράπης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Τόπο στα νιάτα

Η σταθερά καλύτερη επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος έχει μπει σε μια μίνι κρίση και προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της. Η εποχή Κώστα Κυρατζή τελείωσε ενώ η καινούρια του Θωμά Σδούκου ολοκληρώθηκε πριν αρχίσει η χρονιά. Η ομάδα θα στηριχτεί στις καλές μικρές που διαθέτει και στις λίγες έμπειρες ελπίζοντας να μείνει μακριά από περιπέτειες.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τρεις νέες ξένες έχει η Πτολεμαΐδα εκ των οποίων οι δύο ήρθαν την τελευταία στιγμή αλλάζοντας τις προϋπάρχουσες. Οπότε είναι δύσκολο να κριθούν. Για ακόμα μια χρονιά η ομάδα θα στηριχτεί εν πολλοίς στις διαθέσεις της Ελένης Παπαδημητρίου, που αποτελεί τον ιθύνοντα νου της Πτολεμαΐδας τα τελευταία χρόνια. Με 8,7 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ η έμπειρη πλέι μέικερ θα ηγηθεί της δύσκολης φετινής προσπάθειας της καλύτερης επαρχιακής ομάδςας.

ΕΔΡΑ: Κλειστό Πτολεμαΐδας

Νατάσα Μπράκετ 26 1,75 γκαρντ
Αΐντα Πίλαβ 22 1,90 σέντερ
Ελένη Παπαδημητρίου 29 1,78 γκαρντ
Ναυσικά Σταυρίδου 23 1,81 φόργουορντ
Εφη Καζαντζίδου 24 1,77 γκαρντ
Αγλαΐα Καραδήμα 27 1,78 γκαρντ
Μαρία Μοσχοπούλου 25 1,82 φόργουορντ
Σοφία Μισικόγλου 19 1,62 γκαρντ
Κατερίνα Πλεξίδα 18 1,80 φόργουορντ
Κωνσταντίνα Λογδανίδου 18 1,91 σέντερ
Σοφία Καραγκιολίδου 16 1,73 φόργουορντ
Ελένη Κυρατζή 14 1,67 γκαρντ
Στρατονίκη Χωλοπούλου 14 1,62 γκαρντ
Μαρία Παπαβασιλείου 15 1,70 γκαρντ
Γαλήνη Σιδηροπούλου 17 1,73 φόργουορντ
Βάσια Λεσγίδου 17 1,70 γκαρντ
Μαρία Χωλοπούλου 16 1,74 γκαρντ
Γεωργία Αθανασιάδου 15 1,74 φόργουορντ
Μαρία Παπαδοπούλου 15 1,78 φόργουορντ
Γιάννα Αρσενίδου 17 1,70 γκαρντ
Κέλι Νκέλε 23 1,85 σέντερ

Προπονητής: Σταύρος Πυροβέτσης
Βοηθός: Τόνια Κυνηγοπούλου

ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Οι «μικρές» απειλούν

Ο ΔΑΣΑΛ αποτελεί εδώ και χρόνια την ομάδα-πρότυπο όσον αφορά τις λειτουργίες των υποδομών και κυριαρχεί στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί φιλοσοφία της ομάδας να καλύπτει τις μισές θέσεις της 12άδας των γυναικών με μικρές παίκτριες που αποκτούν ρόλο και στις «μεγάλες». Με καλές προσθήκες στις Ελληνίδες και δύο ξένες από κολέγια που ανακάλυψε ο «μετρ» Αγγελος Γιαννουλάκης, ο ΔΑΣΑΛ θα κάνει και φέτος πολλές ζημιές ελπίζοντας να είναι και πάλι στην εξάδα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Η Λάουρα Κουρτζ ήρθε χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις από το κολέγιο αλλά ο Αγγελος Γιαννουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο καλά ξέρει την αγορά της Αμερικής. Η Κουρτζ έχει δείξει εντυπωσιακά στοιχεία στα φιλικά και μάλλον θα είναι ένα από τα λαβράκια του πρωταθλήματος. Η 23χρονη με ύψος 1.85 διακρίνεται για την ικανότητά της στο σκοράρισμα την οποία έδειξε στα φιλικά όπου σε ένα ματς πέτυχε 38 πόντους

ΕΔΡΑ: Κλειστό Ζωφριάς

Ναταλί Πλούμπη 28 1,69 γκαρντ
Ολγα Σμυρναίου 27 1,86 φόργουορντ
Αλεξάνδρα Ανωγειαννάκη 27 1,83 φόργουορντ
Βάσω Δασκαλοπούλου 27 1,75 γκαρντ
Βάσω Τρέμκατζη 22 1,80 φόργουορντ
Σαμέλα Χάμπτον 22 1,91 σέντερ
Λάουρα Κουρτζ 23 1,85 φόργουορντ
Μαρία Χριστακοπούλου 16 1,73 γκαρντ
Ιωάννα Δίελα 19 1,76 γκαρντ
Μαρία Παυλοπούλου 19 1,70 γκαρντ
Χριστίνα Τσουκαλά 18 1,86 σέντερ
Κατερίνα Κονταλή 18 1,67 γκαρντ
Βασιλική Καρλαύτη 18 1,85 σέντερ
Ρία Πατεράκη 16 1,87 φόργουορντ

Προπονητής: Αγγελος Γιαννουλάκης
Βοηθός: Αγγελος Τσίκληρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με νέο λουκ

Σε ριζική ανανέωση προχώρησε ο Πανιώνιος που ψάχνει την ταυτότητά του τα τελευταία χρόνια μετά το πρωτάθλημα του 2007. Από την περσινή ομάδα έμειναν μόλις πέντε παίκτριες εκ των οπίων οι δύο από τις υποδομές. Πρόσθεσε εμπειρία, έφερε καταξιωμένο τεχνικό τιμ και ελπίζει σίγουρα σε μια καλύτερη πορεία από πέρσι που έμεινε από νωρίς εκτός στόχων.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Η Κάρι Κοχ θα είναι το μυαλό του Πανιωνίου την φετινή περίοδο στην τέταρτη ομάδα της στην Α1 μετά τους Σπόρτιγκ, Ακαδημία και ΔΑΣΑΛ. Η Αμερικανίδα πλέι μέικερ είχε πέρσι 16,6 πόντους ανά αγώνα εντυπωσιάζοντας με την παρουσία της και φέτος ακόμα πιο ώριμη μαζί με την «κολλητή» της Μεγκ Τιέρνι θα ηγηθούν της προσπάθειας του Πανιωνίου.

ΕΔΡΑ: Κλειστό Νέας Σμύρνης

Δάφνη Σταυρακάκη 26 1,73 γκαρντ
Αναστασία Γκοτζή 22 1,65 γκαρντ
Δήμητρα Γιαννοπούλου 28 1,80 φόργουρντ
Αντωνία Δανούση 19 1,75 γκαρντ
Αρτεμις Σπανού 17 1,88 φόργουορντ
Φρόσω Βλάχου 27 1,90 σέντερ
Θεώνη Τζεγιαννάκη 24 1,65 γκαρντ
Κάρι Κοχ 26 1,73 γκαρντ
Μεγκ Τιέρνι 27 1,90 σέντερ
Ελενα Κατσαρά 19 1,90 σέντερ
Αννα Καβάσιλα 18 1,88 σέντερ
Κίμπερλι Μπάτλερ 27 1,86 φόργουορντ

Προπονητής: Γαβρήλος Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Σταύρος Γκαρανές, Λία Γκουζίνη

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ζητείται ελπίς

Εκτός από ελπίδα, ζητούνται και παίκτριες για να στελεχώσουν το φτωχό ρόστερ της ομάδας. Η περσινή παραμονή της Ολυμπιάδας αποτέλεσε τεράστια έκπληξη αλλά φέτος η ομάδα ξεκινάει σαν το απόλυτο φαβορί για Α2. Εχει λίγες παίκτριες, λίγα λεφτά, νεαρές ξένες και είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να βγάλει την φετινή χρονιά.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Δύσκολο σε ομάδα με τέτοιο ρόστερ να βρεις κάποια που να ξεχωρίζει αλλά αν υπάρχει μία αυτή θα πρέπει να είναι η Μαρία Κυριτσάκα. Από τις λίγες που έμειναν από την περσινή ομάδα όπου συνέβαλε τα μέγιστα για την παραμονή έχοντας 5,6 πόντους και 3,6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Φέτος, αν και είχε προτάσεις έμεινε πιστή στην ομάδα της Λάρισας μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι, όπου αγωνίστηκε και με την Εθνική Μεσογειακή ομάδα.

ΕΔΡΑ: Κλειστό Αλκαζάρ

Ραφαέλα Σουλτάνη 18 1,72 γκαρντ
Σεϊράμ Γκμπεβόνιο 23 1,78 γκαρντ
Ελένη Ζήτη 18 1,70 γκαρντ
Ελένη Κοντονάσιου 26 1,70 γκαρντ
Θεοφανώ Σολωμού 13 1,70 φόργουορντ
Ευαγγελία Θώδη 32 1,87 σέντερ
Μαρία Κυριτσάκα 24 1,79 γκαρντ
Κάτια Αμπραμζόν 22 1,85 φόργουορντ
Προπονητής: Λιάνα Γεωργοπούλου

ΦΕΑ

Με φόρα από την Α2

Η ΦΕΑ έρχεται σαν νεοφώτιστη στην Α1 αλλά φαντάζει σαν ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ. Με πολύ γεμάτο ρόστερ, εμπειρία, καλές ξένες, δικό της γήπεδο, αξιόπιστη διοίκηση και ένα τεχνικό επιτελείο που γνωρίζει καλά το γυναικείο μπάσκετ, η ΦΕΑ αποπνέει υγεία σε όλους τους τομείς και μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για την φετινή χρονιά.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Πολλα σπουδαία ονόματα ήρθαν στην ΦΕΑ αλλά σίγουρα θα σταθούμε στην Τζο Σόλβερσον. Η 25χρονη Αμερικανίδα φόργουορντ ήταν από τις αποκαλύψεις της περσινής χρονιάς με την Καλαμαριά έχοντας 20,4 πόντους και 7,3 ριμπάουντ και παίζοντας σε οποιαδήποτε θέση είχε η ομάδα της πρόβλημα. Φέτος, κατηφόρισε στην Αθήνα για λογαριασμό της νεοφώτιστης ομάδας και θα επιδιώξει να κάνει και εδώ την υπέρβαση.

ΕΔΡΑ: Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας

Κρίσταλ Ελις 22 1,77 γκαρντ
Τζοάνα Σόλβερσον 25 1,88 φόργουορντ
Ελένη Βασιλείου 35 1,87 φόργουορντ
Σόνια Δάφκου 38 1,88 φόργουορντ
Κατερίνα Δελή 34 1,68 γκαρντ
Αθηνά Καψή 17 1,70 γκαρντ
Μαρία Κόρμπου 16 1,94 σέντερ
Σοφία Κυριακοπούλου 18 1,86 φόργουορντ
Ειρήνη Μητροπούλου 34 1,88 σέντερ
Θεοδοσία Μπότη 29 1,74 γκαρντ
Κατερίνα Σερέτη 27 1,75 φόργουορντ
Πωλίνα Σταμπούρλου 25 1,78 φόργουορντ
Βάσια Τζίμου 21 1,70 γκαρντ
Τάνια Χαλιβέρα 24 1,78 γκαρντ

Προπονητής: Μάριος Δεσποτάκης
Βοηθός: Γιάννης Λιαπάκης, Κατερίνα Ανδρεοπούλου