Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ο «κατά λάθος» παίκτης του ΣΕΦΑ!

Διαβάζοντας πρόσφατα στον ηλεκτρονικό Τύπο δημοσιεύματα και απόψεις «μπασκετικών» φίλων, το μάτι μου «έπεσε» σ’ έναν χαρακτηρισμό για τον Γιοβάνοβιτς, τον ψηλό του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Χαρακτηριστικά, διάβασα το «κατά λάθος» μπασκετμπολίστας, ενδεχομένως λόγω της ήρεμης φυσιογνωμίας του ή της μοναδικής, ίσως, αδυναμίας που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή... Της έλλειψης δύναμης στα πόδια.

Την απάντηση, όμως, σ' αυτή την άποψη του φίλου, τη δίνει η στατιστική του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς μετά από έξι επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί με την ομάδα της Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο Μαυροβούνιος, έχει 95 πόντους και είναι 2ος σκόρερ της ομάδας του και 5ος του πρωταθλήματος, επιχειρεί δίποντα με επίδοση 38/58 και είναι ο πιο εύστοχος στην συγκεκριμένη κατηγορία στην Α2 έως τώρα. Ο Μαυροβούνιος έχει «μαζέψει» 44 ριμπάουντ και είναι στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και 5 κοψίματα που τον κατατάσσει ως 4ο στη λίστα. Τέλος, ο Γιοβάνοβιτς είναι 3ος καλύτερος στην κατηγορία του TENDEX, με 0.719 σε 139 λεπτά συμμετοχής.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα, ο χαρακτηρισμός «κατά λάθος μπασκετμπολίστας» καταρρίπτεται όσον αφορά στον συγκεκριμένο παίκτη, που βάσει εμφανίσεων μέχρι τώρα αποτελεί βασικό όπλο του Γιάννη Σμυρνιώτη στις θέσεις των ψηλών.

Ο Μαυροβούνιος είναι ιδιαίτερα ουσιαστικός στην επίθεση, χωρίς να κάνει περιττές κινήσεις στην προσπάθειά του να βάλει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Βέβαια, εννοείται ότι έχει περιθώρια βελτίωσης σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτο χρόνο σε σύλλογο μακριά από τη χώρα του, οπότε να μην έχει προσαρμοστεί ως ένα βαθμό, μπορεί να μην του έχουν επιτρέψει ακόμη να πιάσει τα πραγματικά επίπεδα των δυνατοτήτων του.

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι θα αποτελούσε μεγάλη ικανοποίηση για οποιονδήποτε σύλλογο της Α2 Εθνικής κατηγορίας, να διαθέτει έναν «κατά λάθος μπασκετμπολίστα» σαν τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

Fotis Alexopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου