Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλεισμός του γυναικείου


Δεν του έφταναν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέχρι τώρα, που ήταν και πολλά, ήρθε τώρα ένα ακόμα για να φροντίσει να "ρίξει" το γυναικείο μπάσκετ ακόμα χαμηλότερα. Η ΕΡΤ πήρε την απόφαση να μην μεταδώσει τους αγώνες της Α1 γυναικών.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί να μεταδίδει κάθε Δευτέρα επιλεκτικά έναν αγώνα του γυναικείου πρωταθλήματος το κρατικό κανάλι Σπορ+, όμως η απουσία προέδρου καθυστερούσε την λήψη μιας τελικής απόφασης. Στο τέλος όμως ήρθε, και φρόντισε να υποτιμήσει ακόμα περισσότερο την αξία και την προσπάθεια των αθλητριών.

Τα σωματεία της Α1 έχουν σκοπό να προβούν σύντομα σε διαβήματα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΡΤ και την ΕΟΚ, λόγω αθέτησης της συμφωνίας.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η απάντηση του Σκουζή


Η εμφάνιση του πλέι-μέικερ του Αρκαδικού Μπάμπη Σκουζή στη σπουδαία νίκη επί των Ίκαρων Σερρών ήταν σπουδαία. Συνέβαλε τα μέγιστα στο οργανωτικό κομμάτι των επιθέσεων της ομάδας του και σκόραρε 8 καθοριστικούς πόντους σε σημείο όπου το παιχνίδι είχε πάρει «φωτιά».

Αλήθεια όμως πίσω από αυτή την εμφάνιση και από την φράση «Ο Μπάμπης επέστρεψε» τι πραγματικά κρύβεται; Ήταν Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009, με τον Αρκαδικό να δίνει σημαντικό αγώνα στις Σέρρες με την τοπική ομάδα των Ίκαρων στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Σε εκείνο το ματς, σε μία ανύποπτη φάση ο Μπάμπης Σκουζής τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Σ' εκείνο τον αγώνα ο Αρκαδικός είχε χάσει με 82-79.

Ο Σκουζής πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει έτοιμος στους αγωνιστικούς χώρους. Αναγκάστηκε να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αρκαδικού και να παραμείνει στην ομάδα. Τα κατάφερε και συνέχισε να εργάζεται σκληρά στην προετοιμασία έτσι ώστε με την έναρξη της σεζόν στην Α2 να καταφέρει να επιστρέψει δυναμικά. Στις πρώτες αγωνιστικές μπορεί να μην είχε καταφέρει να πάρει θέση βασικού αλλά από αγώνα σε αγώνα δούλευε αθόρυβα με σκοπό να φτάσει στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα.

Στον αγώνα με τους Ίκαρους το μάτι του Σκουζή «γυάλιζε» και κανείς δεν γνώριζε ή απλά δεν θυμόταν το γιατί. Με την σημερινή εμφάνιση ο έμπειρος παίκτης του Αρκαδικού πήρε άτυπα την εκδίκησή του και για εκείνη την ήττα τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και για τον σοβαρό τραυματισμό του. Επιστρέφει πλέον δυνατός και «στέλνει» το μήνυμα ότι είναι εδώ και μπορεί πραγματικά να προσφέρει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια της εξαιρετικής έως τώρα πορείας στην Α2.

Φώτης Αλεξόπουλος