Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

11ο All Star Game Γυναικών

Αχταρμάς...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το 11ο All Star Game Γυναικών, το οποίο μεταδότηκε τηλεοτπικά από την ΕΤ-1 και βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα (Champion Team), που έφτασε στην επικράτηση επί της αντίστοιχης των ξένων (Molten Team) με 78-74.

Βέβαια, όσα είδαν τα μάτια όσων παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας δεν παραπέμπουν απόλυτα σε διοργάνωση του γυναικείου μπάσκετ, αλλά σε… αχταρμά! Η παρουσία της κορυφαίας παίκτριας του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας, Εβίνας Μάλτση, έδωσε άλλη… αίγλη, όμως, όλα τα υπόλοιπα ήταν κάθε άλλο παρά φυσιολογικά, καθώς οι πρωτοτυπίες και οι νεοτερισμοί έδιναν και έπαιρναν…

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στα πρώτα λεπτά, στο δεύτερο μέρος έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ οι παίκτες του Αμαρουσίου, Κώστας Καϊμακόγλου και Δημήτρης Μαυροειδής, οι παίκτες του Ίκαρου/Έσπερου, Αλέξης Φαλέκας και Ντάρελ Λίουις, ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μελάγιες, ο προπονητής Αχιλλέας Δεμέναγας, καθώς και οι παλαίμαχοι Γιώργος Λιμνιάτης, Κίμωνας Κοκορόγιαννης, αλλά και τον Ουόρεν Κάρτερ, ο οποίος φρόντισε να προσφέρει ένα άκρως… εντυπωσιακό κάρφωμα, το οποίο δεν συνηθίζεται στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ…

Έτσι, από κάποια στιγμή και μετά μπερδεύτηκαν ακόμα και οι άνθρωποι που κρατούσαν τους πόντους κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στατιστικό μέχρι τέλους. Πάντως, η Εβίνα Μάλτση κέρδισε με το… σπαθί της τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, καθώς έδωσε ένα πραγματικό σόου πάνω στο παρκέ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως κάποιες εκ των ξένων παικτριών... στράβωσαν με την όλη κατάσταση, καθώς θεωρούν πως η εν λόγω αναμέτρηση είναι στο πλαίσιο του γυναικείου μπάσκετ και πιστεύουν από μία στιγμή και μετά χάθηκε το μέτρο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους διαγωνισμούς πέραν των τριπόντων σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Στις ελεύθερες βολές νικήτρια ήταν η ομάδα των Τούλα Καλέντζου, Αφεντούλα Μαγαλιού και Κίμωνα Κοκορόγιαννη.

Στον διαγωνισμό "Champion Shooting Star" επικράτησε η ομάδα των Μαργαρίτα Μάλαμα, Κατερίνα Σωτηρίου, Δημήτρη Μαυροειδή και Τζανή Σταυρακόπουλου, ενώ στο "Volvo Skill Challenge" νικητής αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Δεμέναγας.