Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ο "θηλυκός" Τζόρνταν


Η θρυλική Σέριλ Σουπς στις Εσπερίδες!

Το αστέρι του WNBA, η παγκοσμίου φήμης αθλήτρια του μπάσκετ Σέρυλ Σουπς ήρθε στην Ελλάδα και θα αγωνίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν στην ομάδα των Εσπερίδων. Το γυναικείο μπάσκετ κάνει προσπάθειες να ανέβει και ζωντανή απόδειξη αυτού είναι η έλευση της Αμερικανίδας αθλήτριας. Η Σέρυλ Σουπς ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της και το μοναδικό κορίτσι. Από τα 7 της χρόνια και επηρεασμένη από τα χόμπι των αδερφών της ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ και από εκεί και πέρα δεν σταμάτησε ποτέ.

Στις 7 Ιουνίου του 1995 παντρεύτηκε με τον Έρικ Τζάκσον και δύο χρόνια αργότερα απέκτησε τον μοναχογιό της, τον οποίο και ονόμασε Τζόρνταν Έρικ και φυσικά επηρεασμένη από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Στην καριέρα της έχει κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική των ΗΠΑ (1996-2000-2004), τέσσερις σερί κατακτήσεις τίτλου στο WNBA με τις Χιούστον Κόμετς (1997-2000). Επίσης αναδείχθηκε Παίκτρια της χρονιάς στο WNBA το 2002, τρεις φορές κορυφαία αμυντικός στην ίδια διοργάνωση (2000-2002-2003), και MVP της κανονικής περιόδου (2000, 2002, 2003).

Η Σέρυλ Σουπς είναι η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που το όνομά της δόθηκε σε αθλητικό παπούτσι της NIKE με την επωνυμία "Air Swoopes". Η γνωστή εταιρία αθλητικών παπουτσιών είπε ότι έδωσε αυτό το όνομα στο παπούτσι καθώς η Σέρυλ είχε οδηγήσει την ομάδα του Τέξας Τεκ στο εθνικό κολλεγιακό πρωτάθλημα γυναικών το 1993. Παρόμοιο γεγονός η NIKE είχε κάνει περίπου πριν από 10 χρόνια, όταν τότε είχε δώσει σε αθλητικό παπούτσι το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν.

Η πολύπειρη αθλήτρια είναι απίθανο να είναι έτοιμη να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο αλλά στην συνέχεια θα ενσωματωθεί κανονικά.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Επιστρέφουν την Κυριακή στις προπονήσεις

Μετά την άδεια που πήραν από τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη, από το απόγευμα της Κυριακής οι παίκτες του Αρκαδικού επιστρέφουν με γεμάτες «μπαταρίες» στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με την πρώτη προπόνηση του νέου χρόνου.

Ουσιαστικά με την προπόνηση αυτή, ξεκινάει και η προετοιμασία της ομάδας για το πρώτο παιχνίδι του 2010, με την Δάφνη εκτός έδρας το προσεχές Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 (5.30 μ.μ.).

Μόνος αμφίβολος για την πρώτη προπόνηση της χρονιάς είναι ο Αντώνης Σιβορότκα, τον οποίο η αλλαγή του χρόνου τον βρήκε στη Γερμανία, όπου είχε πάει εκμεταλλευόμενος την άδεια που είχε πάρει. Το αργότερο την Δευτέρα, ο πάουερ φόργουορντ θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τιμ.

Την Δευτέρα εξ άλλου, επιστρέφει από τη χώρα του ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας στην Τρίπολη προκειμένου να ξεπεράσει όσο το δυνατόν συντομότερα το πρόβλημα τραυματισμού του στο χέρι και να ξαναμπεί σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.