Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 85-76

Το Παγκράτι ξεκίνησε με το πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο, καθώς έφτασε στην βαρυσήμαντη επικράτηση επί του αξιόμαχου Αρκαδικού με 85-76 . Μάλιστα η νίκη αποκτά διπλή σημασία από την στιγμή που κατάφερε να καλύψει και το -4 του πρώτου αγώνα.
Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο οι "ροσονέρι" ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και το +14 (61-47 στο 27'). Οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν τα παράτησαν, μειώνοντας σε απόσταση… αναπνοής (62-64, 32'). Τελικά, όμως, η ομάδα τού Βασίλη Φραγκιά πήρε το ροζ φύλλο, με τον Κώστα Βαρδαβά να έχει καθοριστική συμβολή στα κρίσιμα σημεία…

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Φραγκιάς): Κανταρτζής, Παπαργυρόπουλος 5 (1), Βούλγαρης, Βαρδιάνος 7 (2), Κακλαμάνος 24 (2), Τσιότρας 4, Βαρδαβάς 13, Χαρισμίδης 18 (10ριμπ.), Μοσχοβίτης 14, Κοτρώτσιος.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Τόσιτς 17 (4), Παπαδάκης 6, Λυμπερόπουλος, Καψαύτης 15 (1), Σιζόπουλος 3 (1), Γιοβάνοβιτς 2, Καραδολάμης 12 (1), Μαναβόπουλος, Σουρλής 7 (1), Σιβορότκα11 (2) , Τζουγκαράκης.
Βαθμολογία (σε 15 αγώνες): Ηρακλής 28, Ίκαρος / Έσπερος 27, Παγκράτι 27*, Αρκαδικός 26*, ΚΑΟΔ 25, Ολυμπιάδα 24, Ρέθυμνο 23, Δάφνη 22, Νήαρ Ηστ 22, Αμύντας 21, Ξάνθη 21, Πέραμα 20, Ερμής Λαγκαδά 20, Ίκαροι Σερρών 19, ΟΦΗ 19, Αιγάλεω 18.
* Έχουν από ένα ματς περισσότερο.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

11ο All Star Game γυναικών


Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΚ, η διεξαγωγή του 11ου All Star Game γυναικών που θα γίνει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 5μμ στην Καλλιθέα, με δύο παίκτριες ακόμα να προστίθενται στα ρόστερς των δύο ομάδων. Ο λόγος για την Katie Gearlds και την Τάνια Χαλιβέρα, και οι δύο παίκτριες της ΦΕΑ, που θα ενισχύσουν τις ομάδες των ξένων και των Ελληνίδων αθλητριών αντίστοιχα. Επίσης, στον πάγκο των Ελληνίδων θα κάθεται και η Στέλλα Κομματά, εκτελώντας χρέη μάνατζερ, ενώ στων ξένων την αντίστοιχη θέση καταλαμβάνει ο Σωκράτης Ηλιάδης. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα στις 5μ.μ. Συνολικά 28 αθλήτριες θα πάρουν μέρος σε έναν αγώνα όπου η χαρά του παιχνιδιού θα έχει τον πρώτο λόγο.
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών της Α1 Γυναικών οι αθλήτριες που επιλέχθηκαν για το All Star Game είναι οι:

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ: Τούλα Καλέντζου, Όλγα Χατζηνικολάου, Λολίτα Λύμουρα, Πόλυ Σαρέγκου, Νικόλ Σούλης (Αθηναϊκός), Ναταλία Πλούμπη (ΔΑΣΑΛ), Ναυσικά Σταυρίδου (Απόλλων Πτολεμαϊδας), Μάγδα Καραμπατζάκη, Κάρεντ Μουρντ (Π. Φάληρο), Ειρήνη Μητροπούλου, Τάνια Χαλιβέρα (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ), Κατερίνα Σωτηρίου, Ρούλα Καλογήρου (Εσπερίδες), Μαρία Ζυκιρίδου (Παναθηναϊκός).
Προπονητές
: Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Αθηναϊκός), Ιωάννης Γερεουδάκης (Παναθηναϊκός)
Μάνατζερ: Σωκράτης Ηλιάδης (Αθηναϊκός)

ΞΕΝΕΣ: Candice Wiggins, Latoya Davis, Gintare Petronyte (Αθηναϊκός), Laura Kurz, Samela Hamton (ΔΑΣΑΛ), Sheryl Swoopes, Emily Fox (Εσπερίδες), Kemi Nkele (Απόλλων Πτολεμαϊδας), Joana Solverson, Kathrin Geralds (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ), Lindsey Wilson (Παναθηναϊκός), Camille Lenoir (Άρης), Kari Koch, Megg Tiernney (Πανιώνιος).
Προπονητές
: Άγγελος Γιαννουλάκης (ΔΑΣΑΛ). Κωνσταντίνος Κωτούλης (Άρης)
Μάνατζερ
: Στέλλα Κομματά (Εσπερίδες)



Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΟΚ και τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ."

ΚΑΟΔ-Αρκαδικός 76-78 (45-37)

-Όρκος νίκης από τους παίκτες του Αρκαδικού Ο Κροάτης σέντερ του ΚΑΟΔ Καρτέλο σε μία ελεύθερη βολή Τάιμ-άουτ Αρκαδικός και όλοι ακούνε ευλαβικά τις οδηγίες του Γιάννη Σμυρνιώτη Ο Τόσιτς με την μπάλα σε μία επίθεση του Αρκαδικού Το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Καραδολάμη Η εύστοχη βολή του Μύρωνα Παπαδάκη που κάνει το σκορ 74-75 Πανηγυρισμοί του Αρκαδικού στο κλειστό της Δράμας Ζντο για τη νίκη και χειροκρότημα προς την κερκίδα Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται μέσα στο πούλμαν της αποστολής

Στον αστερισμό του «7» κινείται ο Αρκαδικός, αφού έγινε για μία ακόμα φορά η ομάδα που… έσπασε στην Δράμα τα αήττητα του γηπεδούχου ΚΑΟΔ.

Ο Αρκαδικός κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» 78-76 με τους παίκτες του να καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, διακόπτοντας έτσι το αήττητο επτά συνεχόμενων επιτυχιών που είχε ο ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αλλά και των επτά νικών σε ισάριθμα παιχνίδια που είχε στην έδρα του!