Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Σεβασμός στο ερασιτεχνικό μπάσκετ

Σεβασμός στο ερασιτεχνικό μπάσκετ
Του Φώτη Αλεξόπουλου

Στην πρόσφατη σύσκεψη των σωματείων της Α’ τοπικής κατηγορίας με τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, σχετικά με διάφορα θέματα που είχαν να κάνουν με το προσεχές πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11, ακούστηκε ότι ορίστηκε πλέον "κόμιστρο" σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ύψους 500 ευρώ, ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Προσωπικά πίστεψα το πρώτο διάστημα ότι η πληροφορία αυτή είναι λανθασμένη, αλλά και νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο γεγονός και το επερχόμενο παράβολο συμμετοχής, μόνο πραγματικότητα φαίνεται ότι αποτελεί.

Χρόνο με το χρόνο τα τοπικά πρωταθλήματα υποβαθμίζονται (λιγότερα σωματεία, λιγότερα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα με 4-6 ματς το χρόνο για τις ομάδες, κ.α.) ακόμη περισσότερο από πολλές απόψεις και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα το ουσιώδες με σκοπό την αναβάθμισή τους. Αντ’ αυτού τα τελευταία χρόνια τα σωματεία αποδέχονται "βουβά" τις θυσίες και υποχωρήσεις που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προκειμένου να μπορούν να αγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα και σε τελική ανάλυση για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο βάθος του χρόνου.

Οι επιχορηγήσεις κόπηκαν ή ακόμη και αν δεν έχουν κοπεί, κάποιοι σύλλογοι εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Μετά τις "περικοπές" των επιχορηγήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν κοπεί και τα οδοιπορικά των συλλόγων ή τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.

Όχι ότι το ποσό σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά για το "γαμώτο" όπως μπορεί να πει κάποιος στη λαϊκή έκφραση, αποτελούσε τουλάχιστον μία ηθική ανταμοιβή στην προσπάθεια που καταβάλουν τα σωματεία των τοπικών κατηγοριών. Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση τα σωματεία μην έχοντας κάποια άλλη επιλογή, υποχώρησαν.

Η επιλογή όμως και απόφαση που ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, έρχεται από την απόφαση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (και ενδεχομένως και άλλων Ενώσεων), να επιβάλει κόμιστρα ή αλλιώς παράβολο συμμετοχής στα σωματεία προκειμένου να συμμετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Μία ομάδα Α’ τοπικής κατηγορίας είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το ποσό των 500 ευρώ, αν θέλει να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα! Πραγματικά δεν γνωρίζω αν για την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η απόφαση αυτή αποτέλεσε "μονόδρομο", αλλά η επιλογή ήταν υπερβολική πόσο μάλλον όταν τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει και καμία σοβαρή βελτίωση των τοπικών πρωταθλημάτων. Η απόφαση αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα σοβαρό πλήγμα ή «χτύπημα» κατά του ερασιτεχνικού μπάσκετ και εις βάρος των ερασιτεχνικών σωματείων!

Υ.Γ.1: Όπως δείχνουν οι εξελίξεις πολύ φοβάμαι ότι ανάλογο παράβολο συμμετοχής θα επιβάλει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και για τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ τοπικής κατηγορίας. Η Ένωση θα έχει την απαίτηση να επιβάλει αντίστοιχα παράβολα συμμετοχής τόσο στη Β’ τοπική κατηγορία (με 10-12 αγώνες) ή στη Γ’ τοπική κατηγορία (των 4-6 αγώνων);
Καλύτερα τα σωματεία ειδικά στην γ’ κατηγορία να παίζουν ανεπίσημα μεταξύ τους αυτά τα έξι παιχνίδια κάθε Άνοιξη και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ολόκληρους μήνες, χωρίς κόστος. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στο επίσημο πρωτάθλημα. Έτσι, σωματεία δεν πρόκειται να επιβιώσουν και αργά ή γρήγορα θα ψάχνουμε να βρούμε συλλόγους και νεαρούς αθλητές με το "σταγονόμετρο".

Υ.Γ.2: Καλύτερα να κοπούν οι όποιες επίσημες γιορτές, δεξιώσεις, σεμινάρια και διεθνή φιλικά που απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για φιλοξενία ομάδων, Ομοσπονδιακών τεχνικών, αθλητών και όχι μόνο, με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επενδυθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για το καλό του τοπικού μπάσκετ και των σωματείων, παρά να αναγκάζονται τα καθαρά ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώνουν από τις πενιχρές έως ανύπαρκτες οικονομίες τους, με σκοπό το αυτονόητο. Να παίξουν μπάσκετ!

Υ.Γ.3: Το ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρόσφατα υποχρέωσε χιλιάδες σωματεία να προχωρήσουν σε καταθέσεις πολλών δεκάδων εγγράφων και επίσης σε τροποποιήσεις καταστατικών με ελάχιστα έξοδα να ξεπερνούν συνολικά τα 1500 ευρώ δεν το αναγνωρίζει καμία Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και καμία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ή οποιαδήποτε άλλη Ένωση.
Τους ανθρώπους που βάζουν λεφτά από το υστέρημά τους επιπλέον για να καταφέρουν μετά κόπων και βασάνων να κρατήσουν "ζωντανά" τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους ρώτησε κανείς αν αντέχουν επιπλέον δυσβάστακτα έξοδα;
Αν αυτό είναι ερασιτεχνικός αθλητισμός καλύτερα να γυρίσουμε στους δρόμους, να φτιάξουμε μπασκέτες σε γκαράζ και σε κολώνες και να παίζουμε εκεί μπάσκετ. Αν και αυτό κάποια στιγμή, όπως πάνε τα πράγματα θα μας το κόψουν!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Παράβολο συμμετοχής απο ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Παράβολο συμμετοχής ετοιμάζει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ PDF Εκτύπωση E-mail

Νέος προπονητής του Απόλλωνα ο Βελισάριος Τσαμακλής


Η διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλωνας Τρίπολης ανακοινώνει την συμφωνία του συλλόγου με τον Βελισάριο Τσαμακλή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν εδώ και καιρό πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ καλές συνθήκες και ιδανικό κλίμα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία αναμένεται εξίσου δύσκολη με την περσινή. Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει το νέο προπονητή στην «οικογένεια» του Απόλλωνα και του εύχεται μία ουσιαστική και εποικοδομητική παρουσία στο σύλλογο!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ -ΓΣ ΧΩΡΑΣ 20-0


Η ΧΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ,ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20-0.ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑ,ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΕΑΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ - ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ 63-46


Allh mia nikh hrthe na epibebeosei thn anoterothta tis arcadikhs omadas poy se xalaroys rithmoys pire thn nikh kai pithanotata thn prwth thesi toy deyteroy giroy toy tritoy topikoy!!!!

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΓΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ 24-55


me xaraktiristikh anesi kai poles apoysies perase apo thn kalamata h Arkadikh omada poy den diskoleytike oyte sto elaxisto na pari thn prwth niki tis...
Ayto to mats dixnei th diafora dinamikotitas twn omadws ton 2 nomon h omada toy Dromea poy htan to adiafilonikito fabori toy tritoy topikoy kanei na fanei poso kalhterh doyleia ginete to teleyteo diastima sthn polh tis tripolhs kai epibebeonei tis problepsis oti 8a perasi ena eykolo deytero giro.
Thn kyriakh perimenoyme to deytero mats poy 8a krinh se megalo ba8mo kai thn prwth 8esh ths deyteris fasis.
na eyxh8oyme kalh sinexeia kai allh mia eykolh epikratisi sto mats me ton Atla.
ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ - ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 06-06-2010 ΑΚΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

21:00


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αμύντας-Αρκαδικός 81-84

ζντο του Αρκαδικού πριν την έναρξη του αγώνα  Φωτούλα και Βίκυ Βολονάκη στο γήπεδο με την katie gearlds ο Σιβορότκα πετυχαίνει καλάθι ο Παπαδάκης εκτελεί βολές το εύστοχο τρίποντο του Τόσιτς ο πάγκος του Αρκαδικού ζει το παιχνίδι με τη δική του αγωνία γεμάτο το κλειστό του Υμηττού όλοι γύρω από τον Κοψαύτη η κρίσιμη εύστοχη βολή του Σκουζή στην παράταση φωτό από τα επεισόδια στο φινάλε φωτό από τα επεισόδια στο φινάλε οι παίκτες του Αμύντα στο παρκέ μετά τη λήξη του αγώνα

Ποια άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας θα μπορούσε να κερδίσει ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο, ποια ομάδα θα έχανε πέντε πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, επτά πόντους 1:30 πριν το φινάλε της παράτασης, έχοντας χάσει τέσσερις παίκτες με πέντε φάουλ (Σουρλής, Παπαδάκης, Μαναβόπουλος, Καραδολάμης), τον Σιβορότκα με δύο αντιαθλητικά φάουλ μετά από μόλις 2,5 λεπτά παιχνιδιού και τον στρατευμένο Κοψαύτη να τραυματίζεται.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Ο μεγάλος φετινός Αρκαδικός, που παίζοντας για την ιστορία του και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, μία εβδομάδα μετά τη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 79-76, κέρδισε στο κλειστό του Υμηττού με 84-81 τον Αμύντα διατηρώντας την 5η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και ταυτόχρονα το κύρος που τον συνοδεύει ως ομάδα.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να χάσει ο Αρκαδικός ανήμερα της γιορτής της πόλης, όπου γιόρταζαν οι δύο πολιούχοι Πέτρος και Παύλος. Έτσι, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο για την εκτός έδρας νίκη, ανέτρεψε τα δεδομένα και έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα επί ενός ιστορικού σωματείου του ελληνικού μπάσκετ όπως είναι ο Αμύντας.

Το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του είχε πολλές και δυνατές συγκινήσεις, προσωπικές μονομαχίες και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου και της πεντάλεπτης παράτασης δημιουργήθηκαν «ήρωες» και «μοιραίοι παίκτες»

Ας θυμηθούμε πώς κύλησαν αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και της πεντάλεπτης παράτασης:

00.22 πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Ζούπας με δύο ελεύθερες βολές έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Αμύντα (65-60).

00.14 ο Κοψαύτης με καλάθι και φάουλ μείωσε στους δύο πόντους (65-63).

00.13 ο Λαζαρίδης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και έδωσε την ευκαιρία στον Αρκαδικό να ισοφαρίσει ή ακόμα και να κερδίσει το παιχνίδι

00.06 με ασίστ του Λυμπερόπουλου, ο Τόσιτς κάρφωσε την μπάλα στέλνοντας το παιχνίδι (65-65) στην παράταση

00.04 στην επαναφορά της μπάλας από τους γηπεδούχους, ο Παγώνης έχασε τον έλεγχο της με αποτέλεσμα να βγει άουτ. Ο Αρκαδικός έκανε την τελευταία επίθεση, αλλά το σουτ του Σιζόπουλου ήταν άστοχο.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης ο Αμύντας ξέφυγε με επτά πόντους (77-70 με το χρονόμετρο να δείχνει 01.30). Λίγα δευτερόλεπτα πριν, τραυματίστηκε ο Κοψαύτης που έπεσε άσχημα στο παρκέ, αντικαταστάθηκε και το ιατρικό τιμ της ομάδας του φόρεσε κολλάρο. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού και για προληπτικούς λόγους ο Αστρινός γκάρντ μετέβη στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 για να κάνει ακτινογραφίες και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά ενδεχομένως να του συστηθεί μερικές μέρες ξεκούραση.

00.46 πριν το τέλος της παράτασης ο Ζούπας με μία εύστοχη βολή έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Αμύντα (79-74).

00.37 ο Σκουζής αστόχησε σε τρίποντο

00.29 ο Μπούτρος αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές

00.20 ο Σιζόπουλος ευστόχησε σε τρεις ελεύθερες βολές μειώνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους (79-77)

00.19 ο Λαζαρίδης ευστόχησε σε μία ελεύθερη βολή (80-77)

00.16 ο Σκουζής με δύο εύστοχες βολές έφερε το παιχνίδι στον πόντο (80-79)

00.14 ο Ζούπας με μία εύστοχη βολή έδωσε δύο πόντους προβάδισμα στον Αμύντα (81-79)

00.04 ο Γιοβάνοβιτς με τρίποντο δίνει το προβάδισμα στον Αρκαδικό (81-82), προσθέτοντας στη λίστα παικτών της ομάδας που έχουν ευστοχήσει στα buzzer-beater μετά από τους Μαναβόπουλο, Σιζόπουλο, Κοψαύτη

00.01 λάθος επαναφορά και πάλι από τους γηπεδούχους, ο προπονητής τους δέχεται τεχνική ποινή και ο Σκουζής με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (81-84).

Με το άκουσμα της λήξης γίνονται επεισόδια από μερίδα φίλων των γηπεδούχων, όπου με την επέμβαση των ψυχραιμότερων έληξαν γρήγορα.
Διαιτητές: Παναγιώτου - Νικολούλης - Τζαφλέρης.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-30, 51-48, 65-65 (κ.α.), 81-84 παρ.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Σορώτος): Ζούπας 24, Μπάρμπας, Σαμοθράκης 5, Μούκας 6 (2), Μπούτρος 10, Τζέμης, Παγώνης 13, Αγγελόπουλος, Λαζαρίδης 12 (3), Γιανναλέτσος 11.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 4, Τόσιτς 17 (2), Παπαδάκης 7, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 3, Σιζόπουλος 8 (1), Γιοβάνοβιτς 13 (1), Καραδολάμης 8, Μαναβόπουλος 16, Σουρλής 3 (1), Σιβορότκα 2, Τζουγκαράκης 3.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Νεοχώρι - Απ. Τρίπολης 42-45

 λήψης  λήψης (1)

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η φιλότιμη και νεοσύστατη ομάδα του Νεοχωρίου καθώς λύγισε στο φινάλε της αναμέτρησης και ηττήθηκε με τρεις πόντους 42-45. Οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν "χαλαροί" στο γήπεδο καθώς πίστεψαν πως θα περάσουν άλλο ένα εύκολο απόγευμα όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου(ήττα του ΑΟΝ με 22 πόντους). Όμως οι παίκτες του Πίτ Τζαβάρα είχαν αντίθετη γνώμη ...

Παρά τις σημαντικές απουσίες παικτών(Μπατίτσας,Νάτσης) και βλέποντάς τον αρχηγό και βασικό σέντερ της ομάδας Πετρόπουλο να παίζει με διάστρεμμα , κοίταξαν τους αντίπαλους στα μάτια και "χτύπησαν" το παιχνίδι!Καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα υπήρχαν εναλλαγές του σκορ χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να ξεφύγει. Στο δραματικό φινάλε του αγώνα ο Απόλλων σημείωσε 8 πόντους σε δύο επιθέσεις!!!καθώς ο Αλεξόπουλος πέτυχε 2 συνεχόμενα τρίποντα-φαουλ που τα κέρδισε από τους πιο έμπειρους παίκτες του ΑΟΝ,έτσι 15'' πριν το φινάλε εκεί που ήταν με την πλάτη στο τοίχο λέγοντας "αντίο" και στην πρωτιά βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 42-45 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Το ερχόμενο Σάββατο ο Απ.Τρίπολης θα προσπαθήσει για την υπέρβαση , καθώς πρέπει να κερδίσει την αήττητη ομάδα των Δρομέων με 18 πόντους έτσι ώστε να πανηγυρίσει την άνοδο

Επιστροφή στις νίκες ΟΦΗ-Αρκαδικός 76-79 (32-34)

ΟΦΗ-Αρκαδικός

Επιστροφή στις νίκες για τον Αρκαδικό, που πρόσθεσε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη στο ενεργητικό του περνώντας νικηφόρα από την έδρα του ΟΦΗ με 79-76.

Ο Αρκαδικός είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από την περιφέρεια, με τρεις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και με 13 εύστοχα τρίποντα που απέφεραν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας.

Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αρκαδικός είχε προβάδισμα επτά πόντων (53-60), αλλά με ένα σερί 10-0 ο ΟΦΗ πέρασε μπροστά με 63-60 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο Αρκαδικός κατάφερε να βρει τις λύσεις στην επίθεση, να πάρει και τελικά να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας στη 15η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, που τον έφερε και πάλι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα από τα κλειδιά της σημερινής νίκης στο κλειστό του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου ήταν ότι ο Αρκαδικός κυριάρχησε στις μάχες των ριμπάουντ (40-22), σε ένα από τα λίγα παιχνίδια που συνέβη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 να υπερτερεί του αντιπάλου του και μάλιστα με τόση μεγάλη διαφορά.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ με την ήττα αυτή επέστρεψε και μαθηματικά στη Β' Εθνική κατηγορία, με τους φιλάθλους της ομάδας να εκφράζουν πολλά παράπονα στη λήξη του αγώνα.

ΟΦΗ - Αρκαδικός 76-79
Διαιτητές: Μάνος - Τσώνος - Σκούτας
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-34, 53-60, 76-79
ΟΦΗ (Βλάχος): Τσερκιτζόγλου 5 (1), Καρακωνσταντάκης Γ., Δελατόλας 4, Χουλιάρας, Μπάρδας 17 (3), Βαγενάς 14 (2), Παναγάκης 8 (1), Δανιήλ 2, Χαλκιαδάκης 9, Γκάμπρανς 7, Σουφλιάς 10, Καρακωνσταντάκης Κ.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 8 (2), Παπαδάκης Μ. 10 (1), Λυμπερόπουλος, Σπηλιόπουλος, Σιζόπουλος 22 (6), Γιοβάνοβιτς 11, Καραδολάμης 7 (1), Μαναβόπουλος 5 (1), Σουρλής 6 (2), Σιβορότκα 6, Τζουγκαράκης 4.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ 56-49


ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ 56-49
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-8 (Α’), 23-15 (Β’), 42-34 (Γ’), 56-49 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παλέγκας - Καρούνης
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή): Αγρότης 6 (3/10δ, 11ρ, 2τ, 4λ), Αλεξόπουλος 20 (8/10β, 4/10δ, 2/6τρ, 2ρ, 2λ), Καρμιράντζος (8ρ, 4λ), Αθανασιάδης (3ρ, 1κλ, 6λ), Παναγιωτόπουλος, Δελής Δ. 7 (2/5τρ, 2λ), Αλικάκος 11 (4/9δ, 1/2τρ, 6ρ), Σιάλαρης 11 (3/5δ, 1/1τρ, 13ρ, 3κλ, 2ας, 1τ, 1λ), Τσαρουχάς, Χαραλαμπόπουλος 1, Γεωργακάκος (3ρ).
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ (Κοστιάντος): Νικολούδης, Μαχαίρας 2, Σμπυράκος 6, Κέκερης Ι. 5, Κέκερης Δ. 22(3), Θεοδοσάκος 2, Βενολιάς 7(1), Τσολομύτης 5.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κάλεσμα Αρκαδικού στο φίλαθλο κοινό

P2270510

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την Δάφνη και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Γ΄ Ανδρών (Γ΄ Όμιλος Αρκαδίας - Λακωνίας)

A.O.NEOXΩΡΙΟΥ - ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΟΣ : 67 - 47


ΑΠΟΛΛΩΝ-ΔΡΟΜΕΙΣ 41-57

Δεύτερο ροζ φύλλο αγώνος για τον Απόλλωνα


Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γ’ κατηγορίας μπάσκετ την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ανάμεσα στην ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης και του ΑΟ Νεοχωρίου. Η αναμέτρηση που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα στην εξέλιξη είχε ως βασικό χαρακτηριστικό τις δυνατές «μονομαχίες» και από τις δύο πλευρές, αλλά και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες και των δύο ομάδων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η παρουσία του κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά εντυπωσιακή για τα δεδομένα της γ’ κατηγορίας, καθώς και σ’ αυτή την αναμέτρηση ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο ξεπέρασε τα 300 άτομα, κάτι που φάνηκε από την παρουσία κόσμου τόσο στην κάτω ως και στην πάνω κερκίδα του γηπέδου. Ο Απόλλωνας παρά τα κενά στην άμυνά του κατάφερε να είναι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς πιο ουσιαστικός στην επίθεση, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, παρά την έντονη πίεση των τυπικά «φιλοξενούμενων» και εν τέλει να φτάσει στη σημαντική νίκη με σκορ 77-54.

Τρίτη συνεχόμενη ήττα Ίκαροι Σερρών-Αρκαδικός 72-70 (33-33)


arcadikossima

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας γνώρισε ο Αρκαδικός, που έχασε στις Σέρρες για δεύτερη χρονιά από τους Ίκαρους με 72-70.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο από την αρχή του αγώνα, αλλά στο τέλος πιο τυχεροί και εύστοχοι στα καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, οι Ίκαροι κατάφεραν να φτάσουν στην πολύτιμη για αυτούς νίκη, που τους εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, στον Αρκαδικό στοίχισαν τα δεκαεννέα λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του (έναντι μόλις εννέα των γηπεδούχων) και το γεγονός ότι ο Τόσιτς τελείωσε για πρώτη φορά το φετινό πρωτάθλημα άποντος με 0/6 σουτ σε είκοσι ένα λεπτά συμμετοχής!
Διαιτητές: Σώμος - Πουρσανίδης Γ. - Αργυρού.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-33, 55-56, 72-70.

Διαιτητές: Σώμος - Πουρσανίδης Γ. - Αργυρού
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 17-19, 22-24, 72-70
ΙΚΑΡΟΙ Σ. (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 17 (3), Τότσιος 15, Γεωργαντζάς3, Χόχλερ, Συμεωνίδης 11 (1), Ασημάκης 6, Παβλίσεβιτς 6 (1), Βοϊβατόπουλος 4, Τοπούζης 10, Γυμνόπουλος.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Τόσιτς, Παπαδάκης 3 (1), Κοψαύτης 8 (1), Σιζόπουλος 20 (3), Γιοβάνοβιτς 17, Καραδολάμης 8 (2), Μαναβόπουλος, Σουρλής 9 (2), Σιβορότκα 5 (1), Τζουγκαράκης.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 60-85

Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα της γ’ τοπικής κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, είχαμε το Σάββατο στο Βλαχιώτη, με την ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης να ταξιδεύει μέχρι το γειτονικό νομό με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στην ομάδα του Α.Ο.Κροκεών. Η Αρκαδική ομάδα που έχει στόχο φέτος στο πρωτάθλημα μία καλή αγωνιστική παρουσία ήθελε το θετικό αποτέλεσμα στο κλειστό γυμναστήριο του Βλαχιώτη και το κατάφερε με το παραπάνω επικρατώντας με το τελικό 60-85. Αποτέλεσμα που αναμφισβήτητα κρίνεται θετικό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τους «ερυθρόλευκους» από ψυχολογικής κυρίως πλευράς.
Αναλυτικότερα η ομάδα του Απόλλωνα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι καταφέρνοντας από το πρώτα λεπτά να αποσπάσει μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά στο σκορ, με συγκέντρωση στην άμυνα και παρά το νευρικό ξεκίνημα στην επίθεση. Η αντίδραση πάντως ήρθε προσωρινά από τους «γηπεδούχους» που κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στον πόντο στην εκπνοή του α’ δεκαλέπτου (16-17). Η υπομονή στην επίθεση και η σοβαρότητα στην άμυνα στη συνέχεια επέτρεψαν στον Απόλλωνα Τρίπολης να ανοίξουν εκ νέου τη διαφορά στη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου με τις λύσεις από την περιφέρεια με κάποια εύστοχα τρίποντα. Αποτέλεσμα της εικόνας της αναμέτρησης ήταν το ματς να ξεφύγει υπέρ των Αρκάδων που κατάφεραν με το τέλος του ημιχρόνου να δημιουργήσουν προβάδισμα 17 πόντων (28-45), το οποίο κρινόταν σημαντικό για την εξέλιξη της σημαντικής αναμέτρησης.
Στην επανάληψη οι «φιλοξενούμενοι» παρέμειναν σοβαροί αγωνιστικά και παρά τους συνεχόμενους πόντους του Γιώργου Βενολιά από μέση και μακρινή απόσταση όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τη σημαντική διαφορά στο σκορ, αλλά επιπλέον να την αυξήσουν αρχικά στο 30-57, χάρη στις αρκετά καλές επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων». Το γεγονός ότι η διαφορά κάποια στιγμή άγγιξε και τους 30 πόντους στα τελευταία λεπτά του γ’ δεκαλέπτου ήταν ένα στοιχείο που δεν επέτρεπε στο τελευταίο δεκάλεπτου να υπάρξει ανατροπή της κατάστασης. Η ομάδα της Τρίπολης διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και κατάφερε να φτάσει σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη. Ο στόχος για τον Απόλλωνα ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση πάνω στην οποία θα επιδιωκόταν το θετικό αποτέλεσμα, όπως κι έγινε, εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Πως πήγαν οι παίκτες του Απόλλωνα…
Αρκετά ικανοποιητική για πρώτο παιχνίδι ήταν η εικόνα των παικτών της Πανδώρας Τασουλή. Συγκεκριμένα τα playmaker της ομάδας κατάφεραν να οργανώσουν καλά το παιχνίδι της ομάδας τους παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ιδιαίτερα στον τομέα του σκοραρίσματος. Καλή η παρουσία των Αλεξόπουλου και Αλικάκου, με τον πρώτο να ξεκινάει καλά το ματς και να δίνει τη σκυτάλη στον δεύτερο στον τομέα του σκοραρίσματος σε κρίσιμα χρονικά σημεία της αναμέτρησης. Στους ψηλούς οι Σιάλαρης, Δημητρόπουλος, Αγρότης και Χαραλαμπόπουλος κατά διαστήματα βοήθησαν καταλυτικά μέσα στη ρακέτα σε επίθεση και άμυνα και μάλιστα με πολύ καλές συνεργασίες με τους περιφερειακούς παίκτες. Γενικότερα όμως ο Απόλλωνα βρήκε σε καλή μέρα τους παίκτες του στη επίθεση αλλά και κατά διαστήματα στην άμυνα.
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 60-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17 (Α’), 28-45 (Β’), 42-65 (Γ’), 60-85 (Δ’)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιότσιος – Βασιλόπουλος
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ (Παρδήμος): Σπυράκος, Νικολούδης, Κόκκορης Ηλ., Γορανίτης, Σμπυράκος, Κέκερης 14, Κόκκορης Δ. 15(1), Θεοδοσάκος 4, Βενολιάς 20(4), Οικονομάκος 4, Λέκκας 3(1), Καράνζαλης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Καρμιράντζος 1 (3ρ, 3κλ, 4ασ), Αλεξόπουλος 26 (3/4β, 7/10δ, 3/9τρ, 1ασ, 1κλ), Μάλλιος 1 (2ρ, 5ασ, 3λ), Αθανασιάδης (3ασ, 2κλ, 2λ), Κατεγιάννης, Δελής Δ, Αλικάκος 25 (5/7β, 10/13δ, 3ρ, 3ασ, 5κλ, 1κ), Δημητρόπουλος 9 (2/2β, 2/2δ, 1/2τρ, 4ρ, 2ασ, 1κλ), Σιάλαρης 10 (5/8δ, 7ρ, 3κλ, 1ασ), Χαραλαμπόπουλος 9 (3/5δ, 1/2τρ, 3ρ, 2κ, 2λ), Τσαρουχάς Στ., Αγρότης 4 (2/2δ, 4ρ, 3κλ, 1κ, 1λ).

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Oι χορηγοί του Απολλωνα τριπολης για φέτος...


Οι υποστηρικτές μας και χορηγοί για φέτος είναι οι: NEOSET, ZERO café, ΛΑΤΟΜΕΙΑ-ΜΠΕΤΟΝ ΚΟΤΤΗ (χορηγός φανέλας), ΟΠΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, BEACH BAR AMMOS (ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ). Χορηγός επικοινωνίας το Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης και φωτογράφος της ομάδας ο Σάκης Ανδρουτσόπουλος). Θέλω ξανά να ευχαριστήσω το ξενοδοχείο ΠΑΛΑΤΙΝΟ που μας φιλοξένησε και όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το σύλλογο, γιατί μην ξεχνάτε ότι ο σύλλογος αποτελείται από ανθρώπους που είναι όλοι νέοι, άνθρωποι επιχειρηματίες και άνθρωποι που παίζουν μπάσκετ, άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα, την πόλη και τα κοινά».

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Αποκαλυπτήρια" για Απόλλωνα!


Για όσους εκπλήσσονται με τον τίτλο και αναρωτιούνται ποια ομάδα είναι ο Απόλλωνας και που έχει έδρα, εμείς έχουμε να απαντήσουμε ότι είναι μία ακόμα ομάδα μπάσκετ στην Τρίπολη (τρεις από τις τέσσερις ομάδες της Γ’ Ανδρών) που στο δεύτερο κιόλας χρόνο λειτουργίας δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει στα τοπικά δρώμενα του αθλητισμού.



Ο Απόλλωνας λοιπόν, που κινείται με οργάνωση και έχει ανθρώπους στη διοίκηση με μεράκι για αυτό που κάνουν, έκανε το βράδυ της Τετάρτης «σεμνά και ταπεινά» την παρουσίαση της φετινής του ομάδας στο νεόκτιστο ξενοδοχείο Pallatino, που από την πλευρά του αγκάλιασε με θέρμη την εκδήλωση της ομάδας μπάσκετ.

«Ήρθαμε για να μείνουμε»
ήταν το μήνυμα στη χθεσινή παρουσίαση, το οποίο έστειλαν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Δελής, όσο και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άκης Χουζούρης, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο πώς οι στόχοι της ομάδας είναι μακροπρόθεσμοι και δε...μένουν στα όνειρα των δύο ή τριών χρόνων.

Αυτό το τελευταίο, ίσως να αποδεικνύεται και από την παρουσία της Πανδώρας Τασουλή στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας. Μία από τις κορυφαίες παίκτριες που έχουν περάσει από το Αρκαδικό μπάσκετ (αρχικά) και από το Ελληνικό (στη συνέχεια), η οποία έχει τις εμπειρίες στο άθλημα και ήρθε η ώρα να τις περάσει στους παίκτες του Απόλλωνα.

Οι δύο παράγοντες του Απόλλωνα δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της ομάδας, αλλά και εκείνους που έχουν βοηθήσει με τον ένα ή άλλο τρόπο την προσπάθεια που γίνεται στο νέο σύλλογο της Τρίπολης. Από τους χορηγούς που βοηθάνε την ομάδα, παρών στην παρουσίαση ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας -και πρόεδρος του ΚΟΑΤ- Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος με την κίνηση του αυτή δείχνει να στηρίζει γενικότερα τον αθλητισμό στην Τρίπολη.

Πάντα με το χαμόγελο, ο πρόεδρος έριξε την ατάκα της βραδιάς «Μιλάμε με τα παιδιά για το ενδεχόμενο συγχώνευσης» κάνοντας όλους στην αίθουσα να προβληματίζονται. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση συγχώνευσης, αλλά οι καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο προέδρων, αλλά και μεταξύ των δύο σωματείων που καλλιεργούν τον αθλητισμό στην Τρίπολη δεν είναι απαγορευτικές για τέτοιου είδους σχόλια και πειράγματα…

Σε δύσκολους καιρούς για το μπάσκετ γενικότερα, ο Απόλλωνας μπήκε στη ζωή του Αρκαδικού μπάσκετ και της ευρύτερης περιοχής της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θέλοντας να δείξει πώς ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, άνθρωποι με μεράκι και όραμα υπάρχουν. Φτάνει να βρουν το κατάλληλο έδαφος για να επενδύσουν πάνω του, βγάζοντας τους δικούς τους… καρπούς στο εγγύς μέλλον.

Από τα λεγόμενα των δύο «ισχυρών ανδρών» του Απόλλωνα στην χθεσινή παρουσίαση, φάνηκε πώς υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά στη σωστή βάση και ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, επενδύοντας στις νεαρές ηλικίες.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΙΚΑΡΟΣ / ΕΣΠΕΡΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 82-73



Ένα συναρπαστικό ματς, το οποίο καλύφθηκε τηλεοπτικά από το ΣΠΟΡ+, παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το "παρών" στο κλειστό της Καλλιθέας. Ο Ίκαρος Έσπερος ήταν αυτός που κατέκτησε το ροζ φύλλο σε βάρος του Αρκαδικού: 82-73, με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν παρόλα αυτά μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

ΙΚΑΡΟΣ / ΕΣΠΕΡΟΣ (Λυκογιάννης): Μάρτζος 2, Φαλέκας 10 (3), Καράμπουλας 19 (3), Πολυτάρχου 11 (1), Λιούις 7 (1), Κερασοβίτης 2, Τζιάλας 1, Κατιάκος 8, Κατούφας 10 (2), Πετροδημόπουλος 12.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 7, Παπαδάκης 6, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 2, Σιζόπουλος 19 (4), Γιοβάνοβιτς 12, Καραδολάμης 5 (1), Μαναβόπουλος 7, Σουρλής 6, Τσουγκαράκης 6.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ολυμπιακός Β. - Άρης 62-61


Tέταρτη σερί νίκη που ισοδυναμεί με οριστική παραμονή πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Αρη

Νίκη... χρυσάφι που ισοδυναμεί με τη... μισή παραμονή του στην κατηγορία πήρε ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Βόλου πήρε το τέταρτο σερί ροζ φύλλο, "λυγίζοντας" τον Άρη με 62-61 κι έτσι αύξησε τη διαφορά της στο +2 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΑΡΗΣ 62-61
Δεκάλεπτα: 13-10, 32-29, 43-39, 62-61
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Λότφι): Λυμπερίδου 5(1), Γκαβριλόσκα 9, Μαγαλιού 16(3), Κουτσουνούρη 6(1), Ζέρβα 8, Μίλκοβα 18(9ρ)
ΑΡΗΣ (Κωτούλης): Λενουάρ 19(1), Σκουτζού, Χατζάκου 2, Σπυριδοπούλου 6, Μπουσνάκη, Κουΐναν 14, Μούλη 2, Τσιαούση 2, Ντάμποβιτς 16(2)


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/3)
Εσπερίδες – Ολυμπιακός Β.
Π. Φάληρο – Πανιώνιος
ΔΑΣΑΛ – Αθηναϊκός
Ολυμπιάδα Λ. – Χανιά
Απόλλων Καλ. – Παναθηναϊκός
ΦΕΑ – Απόλλων Πτ.
Ρεπό: Αρης

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

H Asimina Koutsounouri stin Tripoli...


H mpasketmpolistria toy OLYMPIAKOY VOLOU Asimina Koutsounouri brethike stin tripoli 1-2 Martioy gia tis akagkes diafmistikhs kampanias toy Kommotirioy Delis dimitrios...

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/KOMMOTIRIO-DIMITRIS/33011426567?ref=ts


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΥΙΖ........???


Ποια γνωστη μπασκετμπωλιστρια- μοντελο που αγωνιζεται σε ομαδα της Α1 γυναικων, προκειται τις επομενες ημερες να ερθει στην τριπολη για να πραγματοποιησει φωτογραφηση για τις αναγκες διαφημιστικης προβολης τοπικης επιχειρησης...?

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αρκαδικός-Αιγάλεω 79-78 (28-44)

JPG_13._tn

Λίγο μετά τη λήξη του νικηφόρου, αλλά ταυτόχρονα και ψυχοφθόρου για όσους το παρακολούθησαν παιχνίδι με το Αιγάλεω, ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό Γιώργος Κοψαύτης δήλωσε για την ανατροπή του παιχνιδιού «Το μόνο που απέμενε να κάνουμε με τη διαφορά στους είκοσι ένα πόντους ήταν να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, που ήταν και η εντολή του προπονητή. Δεν επιτρεπόταν να κάνουμε άλλη ήττα στο γήπεδο μας, πόσο μάλλον από το Αιγάλεω που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τρέξαμε, πιέσαμε, προσπαθήσαμε να κλέψουμε μπάλες για να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να φτάσουμε στη νίκη –όπως και έγινε- στο τελευταίο δεκάλεπτο»

Ακόμα και όταν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου λεπτού, ο Αρκαδικός έχανε με έξι πόντους (70-76) και με εννέα συνεχόμενους πόντους του Κοψαύτη έγινε η μεγάλη ανατροπή. Τι έγινε στα τελευταία εξήντα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης; Ο ίδιος αρκείται να δηλώσει: «Εκμεταλλευτήκαμε κάποια μις-ματς. Ήμουν εγώ με τον Καράβολα συγκεκριμένα, πήρα τις προσπάθειες και ευτύχησα να μπουν»

Αλήθεια, ο Αστρινός γκάρντ του Αρκαδικού νιώθει ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής; Πέρσι στα Πατήσια κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Μάνου, πήρε το φάουλ, ευστόχησε σε μία βολή και χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό, όπως αντίστοιχα έγινε και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω το προηγούμενο Σάββατο.

Έβαλε ένα λέυ-απ, μείωσε σε 77-78, αστόχησε στην ελεύθερη βολή, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος δηλώνει με χαμόγελο «Αν είναι να κερδίζουμε να είμαι της τελευταίας στιγμής. Ένιωθα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο γήπεδο. Με εμπιστεύθηκε και ο προπονητής. Έπρεπε να πιέσω και να πάρω κάποια σουτ. Τα πήρα και τα έβαλα»

Αλήθεια, θα αφιέρωνε κάπου τη νίκη της ομάδας του; «Πρώτα από όλα στον Μπάμπη Σκουζή που με πιστεύει και με ενθαρρύνει συνέχεια και δεύτερο σε ένα φίλο που έρχεται και με βλέπει από την Καλαμάτα»

Το 2010 πηγαίνει καλά στον Κοψαύτη και αυτό αποδεικνύεται και από την στατιστική του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του στα παιχνίδια της ομάδας. Τι έχει αλλάξει; Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο «Δε νομίζω πώς έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι star είναι η ομάδα, απλά σε κάθε ματς υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Άλλες φορές είναι ο Σιζόπουλος, ο Καραδολάμης, σήμερα έτυχε να είμαι εγώ»

Και για το επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα πάμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε»

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

11ο All Star Game Γυναικών

Αχταρμάς...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το 11ο All Star Game Γυναικών, το οποίο μεταδότηκε τηλεοτπικά από την ΕΤ-1 και βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα (Champion Team), που έφτασε στην επικράτηση επί της αντίστοιχης των ξένων (Molten Team) με 78-74.

Βέβαια, όσα είδαν τα μάτια όσων παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας δεν παραπέμπουν απόλυτα σε διοργάνωση του γυναικείου μπάσκετ, αλλά σε… αχταρμά! Η παρουσία της κορυφαίας παίκτριας του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας, Εβίνας Μάλτση, έδωσε άλλη… αίγλη, όμως, όλα τα υπόλοιπα ήταν κάθε άλλο παρά φυσιολογικά, καθώς οι πρωτοτυπίες και οι νεοτερισμοί έδιναν και έπαιρναν…

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στα πρώτα λεπτά, στο δεύτερο μέρος έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ οι παίκτες του Αμαρουσίου, Κώστας Καϊμακόγλου και Δημήτρης Μαυροειδής, οι παίκτες του Ίκαρου/Έσπερου, Αλέξης Φαλέκας και Ντάρελ Λίουις, ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μελάγιες, ο προπονητής Αχιλλέας Δεμέναγας, καθώς και οι παλαίμαχοι Γιώργος Λιμνιάτης, Κίμωνας Κοκορόγιαννης, αλλά και τον Ουόρεν Κάρτερ, ο οποίος φρόντισε να προσφέρει ένα άκρως… εντυπωσιακό κάρφωμα, το οποίο δεν συνηθίζεται στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ…

Έτσι, από κάποια στιγμή και μετά μπερδεύτηκαν ακόμα και οι άνθρωποι που κρατούσαν τους πόντους κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στατιστικό μέχρι τέλους. Πάντως, η Εβίνα Μάλτση κέρδισε με το… σπαθί της τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, καθώς έδωσε ένα πραγματικό σόου πάνω στο παρκέ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως κάποιες εκ των ξένων παικτριών... στράβωσαν με την όλη κατάσταση, καθώς θεωρούν πως η εν λόγω αναμέτρηση είναι στο πλαίσιο του γυναικείου μπάσκετ και πιστεύουν από μία στιγμή και μετά χάθηκε το μέτρο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους διαγωνισμούς πέραν των τριπόντων σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Στις ελεύθερες βολές νικήτρια ήταν η ομάδα των Τούλα Καλέντζου, Αφεντούλα Μαγαλιού και Κίμωνα Κοκορόγιαννη.

Στον διαγωνισμό "Champion Shooting Star" επικράτησε η ομάδα των Μαργαρίτα Μάλαμα, Κατερίνα Σωτηρίου, Δημήτρη Μαυροειδή και Τζανή Σταυρακόπουλου, ενώ στο "Volvo Skill Challenge" νικητής αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Δεμέναγας.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 85-76

Το Παγκράτι ξεκίνησε με το πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο, καθώς έφτασε στην βαρυσήμαντη επικράτηση επί του αξιόμαχου Αρκαδικού με 85-76 . Μάλιστα η νίκη αποκτά διπλή σημασία από την στιγμή που κατάφερε να καλύψει και το -4 του πρώτου αγώνα.
Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο οι "ροσονέρι" ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και το +14 (61-47 στο 27'). Οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν τα παράτησαν, μειώνοντας σε απόσταση… αναπνοής (62-64, 32'). Τελικά, όμως, η ομάδα τού Βασίλη Φραγκιά πήρε το ροζ φύλλο, με τον Κώστα Βαρδαβά να έχει καθοριστική συμβολή στα κρίσιμα σημεία…

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Φραγκιάς): Κανταρτζής, Παπαργυρόπουλος 5 (1), Βούλγαρης, Βαρδιάνος 7 (2), Κακλαμάνος 24 (2), Τσιότρας 4, Βαρδαβάς 13, Χαρισμίδης 18 (10ριμπ.), Μοσχοβίτης 14, Κοτρώτσιος.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Τόσιτς 17 (4), Παπαδάκης 6, Λυμπερόπουλος, Καψαύτης 15 (1), Σιζόπουλος 3 (1), Γιοβάνοβιτς 2, Καραδολάμης 12 (1), Μαναβόπουλος, Σουρλής 7 (1), Σιβορότκα11 (2) , Τζουγκαράκης.
Βαθμολογία (σε 15 αγώνες): Ηρακλής 28, Ίκαρος / Έσπερος 27, Παγκράτι 27*, Αρκαδικός 26*, ΚΑΟΔ 25, Ολυμπιάδα 24, Ρέθυμνο 23, Δάφνη 22, Νήαρ Ηστ 22, Αμύντας 21, Ξάνθη 21, Πέραμα 20, Ερμής Λαγκαδά 20, Ίκαροι Σερρών 19, ΟΦΗ 19, Αιγάλεω 18.
* Έχουν από ένα ματς περισσότερο.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

11ο All Star Game γυναικών


Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΚ, η διεξαγωγή του 11ου All Star Game γυναικών που θα γίνει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 5μμ στην Καλλιθέα, με δύο παίκτριες ακόμα να προστίθενται στα ρόστερς των δύο ομάδων. Ο λόγος για την Katie Gearlds και την Τάνια Χαλιβέρα, και οι δύο παίκτριες της ΦΕΑ, που θα ενισχύσουν τις ομάδες των ξένων και των Ελληνίδων αθλητριών αντίστοιχα. Επίσης, στον πάγκο των Ελληνίδων θα κάθεται και η Στέλλα Κομματά, εκτελώντας χρέη μάνατζερ, ενώ στων ξένων την αντίστοιχη θέση καταλαμβάνει ο Σωκράτης Ηλιάδης. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα στις 5μ.μ. Συνολικά 28 αθλήτριες θα πάρουν μέρος σε έναν αγώνα όπου η χαρά του παιχνιδιού θα έχει τον πρώτο λόγο.
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών της Α1 Γυναικών οι αθλήτριες που επιλέχθηκαν για το All Star Game είναι οι:

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ: Τούλα Καλέντζου, Όλγα Χατζηνικολάου, Λολίτα Λύμουρα, Πόλυ Σαρέγκου, Νικόλ Σούλης (Αθηναϊκός), Ναταλία Πλούμπη (ΔΑΣΑΛ), Ναυσικά Σταυρίδου (Απόλλων Πτολεμαϊδας), Μάγδα Καραμπατζάκη, Κάρεντ Μουρντ (Π. Φάληρο), Ειρήνη Μητροπούλου, Τάνια Χαλιβέρα (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ), Κατερίνα Σωτηρίου, Ρούλα Καλογήρου (Εσπερίδες), Μαρία Ζυκιρίδου (Παναθηναϊκός).
Προπονητές
: Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Αθηναϊκός), Ιωάννης Γερεουδάκης (Παναθηναϊκός)
Μάνατζερ: Σωκράτης Ηλιάδης (Αθηναϊκός)

ΞΕΝΕΣ: Candice Wiggins, Latoya Davis, Gintare Petronyte (Αθηναϊκός), Laura Kurz, Samela Hamton (ΔΑΣΑΛ), Sheryl Swoopes, Emily Fox (Εσπερίδες), Kemi Nkele (Απόλλων Πτολεμαϊδας), Joana Solverson, Kathrin Geralds (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ), Lindsey Wilson (Παναθηναϊκός), Camille Lenoir (Άρης), Kari Koch, Megg Tiernney (Πανιώνιος).
Προπονητές
: Άγγελος Γιαννουλάκης (ΔΑΣΑΛ). Κωνσταντίνος Κωτούλης (Άρης)
Μάνατζερ
: Στέλλα Κομματά (Εσπερίδες)



Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΟΚ και τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ."

ΚΑΟΔ-Αρκαδικός 76-78 (45-37)

-Όρκος νίκης από τους παίκτες του Αρκαδικού Ο Κροάτης σέντερ του ΚΑΟΔ Καρτέλο σε μία ελεύθερη βολή Τάιμ-άουτ Αρκαδικός και όλοι ακούνε ευλαβικά τις οδηγίες του Γιάννη Σμυρνιώτη Ο Τόσιτς με την μπάλα σε μία επίθεση του Αρκαδικού Το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Καραδολάμη Η εύστοχη βολή του Μύρωνα Παπαδάκη που κάνει το σκορ 74-75 Πανηγυρισμοί του Αρκαδικού στο κλειστό της Δράμας Ζντο για τη νίκη και χειροκρότημα προς την κερκίδα Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται μέσα στο πούλμαν της αποστολής

Στον αστερισμό του «7» κινείται ο Αρκαδικός, αφού έγινε για μία ακόμα φορά η ομάδα που… έσπασε στην Δράμα τα αήττητα του γηπεδούχου ΚΑΟΔ.

Ο Αρκαδικός κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» 78-76 με τους παίκτες του να καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, διακόπτοντας έτσι το αήττητο επτά συνεχόμενων επιτυχιών που είχε ο ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αλλά και των επτά νικών σε ισάριθμα παιχνίδια που είχε στην έδρα του!