Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αμύντας-Αρκαδικός 81-84

ζντο του Αρκαδικού πριν την έναρξη του αγώνα  Φωτούλα και Βίκυ Βολονάκη στο γήπεδο με την katie gearlds ο Σιβορότκα πετυχαίνει καλάθι ο Παπαδάκης εκτελεί βολές το εύστοχο τρίποντο του Τόσιτς ο πάγκος του Αρκαδικού ζει το παιχνίδι με τη δική του αγωνία γεμάτο το κλειστό του Υμηττού όλοι γύρω από τον Κοψαύτη η κρίσιμη εύστοχη βολή του Σκουζή στην παράταση φωτό από τα επεισόδια στο φινάλε φωτό από τα επεισόδια στο φινάλε οι παίκτες του Αμύντα στο παρκέ μετά τη λήξη του αγώνα

Ποια άλλη ομάδα της Α2 κατηγορίας θα μπορούσε να κερδίσει ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο, ποια ομάδα θα έχανε πέντε πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, επτά πόντους 1:30 πριν το φινάλε της παράτασης, έχοντας χάσει τέσσερις παίκτες με πέντε φάουλ (Σουρλής, Παπαδάκης, Μαναβόπουλος, Καραδολάμης), τον Σιβορότκα με δύο αντιαθλητικά φάουλ μετά από μόλις 2,5 λεπτά παιχνιδιού και τον στρατευμένο Κοψαύτη να τραυματίζεται.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Ο μεγάλος φετινός Αρκαδικός, που παίζοντας για την ιστορία του και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, μία εβδομάδα μετά τη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 79-76, κέρδισε στο κλειστό του Υμηττού με 84-81 τον Αμύντα διατηρώντας την 5η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και ταυτόχρονα το κύρος που τον συνοδεύει ως ομάδα.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να χάσει ο Αρκαδικός ανήμερα της γιορτής της πόλης, όπου γιόρταζαν οι δύο πολιούχοι Πέτρος και Παύλος. Έτσι, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο για την εκτός έδρας νίκη, ανέτρεψε τα δεδομένα και έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα επί ενός ιστορικού σωματείου του ελληνικού μπάσκετ όπως είναι ο Αμύντας.

Το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του είχε πολλές και δυνατές συγκινήσεις, προσωπικές μονομαχίες και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου και της πεντάλεπτης παράτασης δημιουργήθηκαν «ήρωες» και «μοιραίοι παίκτες»

Ας θυμηθούμε πώς κύλησαν αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και της πεντάλεπτης παράτασης:

00.22 πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Ζούπας με δύο ελεύθερες βολές έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Αμύντα (65-60).

00.14 ο Κοψαύτης με καλάθι και φάουλ μείωσε στους δύο πόντους (65-63).

00.13 ο Λαζαρίδης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και έδωσε την ευκαιρία στον Αρκαδικό να ισοφαρίσει ή ακόμα και να κερδίσει το παιχνίδι

00.06 με ασίστ του Λυμπερόπουλου, ο Τόσιτς κάρφωσε την μπάλα στέλνοντας το παιχνίδι (65-65) στην παράταση

00.04 στην επαναφορά της μπάλας από τους γηπεδούχους, ο Παγώνης έχασε τον έλεγχο της με αποτέλεσμα να βγει άουτ. Ο Αρκαδικός έκανε την τελευταία επίθεση, αλλά το σουτ του Σιζόπουλου ήταν άστοχο.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης ο Αμύντας ξέφυγε με επτά πόντους (77-70 με το χρονόμετρο να δείχνει 01.30). Λίγα δευτερόλεπτα πριν, τραυματίστηκε ο Κοψαύτης που έπεσε άσχημα στο παρκέ, αντικαταστάθηκε και το ιατρικό τιμ της ομάδας του φόρεσε κολλάρο. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού και για προληπτικούς λόγους ο Αστρινός γκάρντ μετέβη στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 για να κάνει ακτινογραφίες και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά ενδεχομένως να του συστηθεί μερικές μέρες ξεκούραση.

00.46 πριν το τέλος της παράτασης ο Ζούπας με μία εύστοχη βολή έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Αμύντα (79-74).

00.37 ο Σκουζής αστόχησε σε τρίποντο

00.29 ο Μπούτρος αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές

00.20 ο Σιζόπουλος ευστόχησε σε τρεις ελεύθερες βολές μειώνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους (79-77)

00.19 ο Λαζαρίδης ευστόχησε σε μία ελεύθερη βολή (80-77)

00.16 ο Σκουζής με δύο εύστοχες βολές έφερε το παιχνίδι στον πόντο (80-79)

00.14 ο Ζούπας με μία εύστοχη βολή έδωσε δύο πόντους προβάδισμα στον Αμύντα (81-79)

00.04 ο Γιοβάνοβιτς με τρίποντο δίνει το προβάδισμα στον Αρκαδικό (81-82), προσθέτοντας στη λίστα παικτών της ομάδας που έχουν ευστοχήσει στα buzzer-beater μετά από τους Μαναβόπουλο, Σιζόπουλο, Κοψαύτη

00.01 λάθος επαναφορά και πάλι από τους γηπεδούχους, ο προπονητής τους δέχεται τεχνική ποινή και ο Σκουζής με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (81-84).

Με το άκουσμα της λήξης γίνονται επεισόδια από μερίδα φίλων των γηπεδούχων, όπου με την επέμβαση των ψυχραιμότερων έληξαν γρήγορα.
Διαιτητές: Παναγιώτου - Νικολούλης - Τζαφλέρης.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-30, 51-48, 65-65 (κ.α.), 81-84 παρ.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Σορώτος): Ζούπας 24, Μπάρμπας, Σαμοθράκης 5, Μούκας 6 (2), Μπούτρος 10, Τζέμης, Παγώνης 13, Αγγελόπουλος, Λαζαρίδης 12 (3), Γιανναλέτσος 11.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής 4, Τόσιτς 17 (2), Παπαδάκης 7, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 3, Σιζόπουλος 8 (1), Γιοβάνοβιτς 13 (1), Καραδολάμης 8, Μαναβόπουλος 16, Σουρλής 3 (1), Σιβορότκα 2, Τζουγκαράκης 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου